Advies en begeleiding

Woningen verschillen enorm van elkaar. Denk maar aan de grote variatie in bouwmethode, materiaal, afwerking, volume, raamoppervlak, onderhoud en ga zo maar door. Wat voor de ene woning een goede oplossing is, hoeft dat voor een andere woning niet te zijn. Natuurlijk zijn er wetenswaardigheden die voor alle gevallen gelden, maar de echte realisatie van een zeer energiezuinige woning blijft maatwerk. De kosten van goed advies betalen zich dubbel en dwars terug.

Er is veel verschil tussen adviseurs. De één heeft aandacht voor ecologische materialen, een andere minder. De één heeft meer aandacht voor installaties een ander voor isolatie. Niet elke adviseur heeft een integrale benadering. Belangrijk is om te bekijken bij welke woningen of projecten adviseurs betrokken zijn geweest.

Als er aangebouwd wordt of een indeling van de woning gewijzigd gaat worden of gevelaanzichten dienen te worden aangepast is het advies van een architect zeer welkom. Een optimale indeling, lichtval en uitstraling kan een waarde van een woning verhogen.

Waar dient deze maatregel toe?: 

-

De duurzame specialist op de Veluwe.

Evanston Consulting helpt u een energieneutraal gebouw te ontwerpen. Als u een NulopdeMeter gebouw (NOM) ambieert maken wij dat mogelijk.

GWBO is gespecialiseerd in duurzaam en integraal bouwen. Wij helpen u graag bij het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand en denken graag mee over uw nieuwbouwproject.

Bouwbedrijf Van Laar is een allround bouwbedrijf gevestigd in Wapenveld.

Werkgebied: Max. 40 km

Wonink Bouw, gevestigd in Vorchten (gemeente Heerde), verwezenlijkt al uw plannen op het gebied van nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Werkgebied: Max. 20 km

U kunt bij mij terecht voor alle mogelijke schilderwerk en sauswerk, zowel binnenwerk als buitenwerk.

Zonsimpel is al een aantal jaren actief in de energiebesparingsbranche.

Installatiebedrijf Koller bestaat uit een team van vakbekwame installateurs. Ook beschikken wij over een groep ervaren timmermannen, dakdekkers en tegelzetters.

Werkgebied: Max. 30 km

Ons bedrijf is gevestigd in Elspeet en opereert hoofdzakelijk binnen de  driehoek Zwolle - Arnhem -Hilversum. We werken altijd met een open vizier en een transparante structuur.

Werkgebied: Max. 30 km

Bouwbedrijf Heimensen is actief in bouwen en specialisaties. De bouwactiviteiten gaan van kleine reparaties tot de nieuwbouw, onderhoud en renovatie van woning- en utiliteitsbouw.

Bouwbedrijf de Bruin ontwikkelt zelfstandig of in samenwerking met andere partijen uiteenlopende bouwprojecten. De goede resulaten uit het verleden bewijzen de kracht van onze werkwijze.

Werkgebied: Max. 50 km

Wij zijn actief in nieuwbouw, verbouw, uitbreiding, renovatie en restauratie van zowel woningbouw- als utiliteitsprojecten.

Werkgebied: Max. 30 km
Werkgebied: Max. 20 km
Werkgebied: Max. 20 km
Werkgebied: Max. 20 km

Bouwnext is een kennisintensief adviesbureau voor energiegebouwen.

Werkgebied: Max. 20 km

Bij De E-novatiewinkel kunt u (advies over) complete 0-op-de-meter renovaties kopen, ook wel E=0 of energieneutrale renovaties genoemd.

Werkgebied: Max. 20 km

Vanuit mijn eigen bedrijf Adriaanse-Research & Mediation verricht ik onderzoek en begeleid ik projecten op het terrein van herbestemming van vastgoed in het landelijk gebied, zelfbouw, interact

Werkgebied: Max. 20 km

De groene TAK is het onderdeel van TAK architecten dat zich specifiek focust op de duurzame renovatie van monumentale/historische gebouwen, met een integrale aanpak gebaseerd op de drie pijlers van

Werkgebied: Max. 20 km

De Nieuwe Norm: deskundige en innovatie partner

Werkgebied: Max. 20 km

Als initiatiefnemer in DE Ramplaan, Haarlem, werk ik samen met initiatiefnemers in de Leidsebuurt, Haarlem, en Duurzaam Overveen, in de regio Kennemerland-Zuid aan een regionale aanpak om woningeig

Werkgebied: Max. 20 km

Team Bouwfysica en Bouwecologie, Bestaande Stad en Verkeer, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Werkgebied: Max. 20 km

DJOZZ BV is een jonge organisatie met een vernieuwende blik op de woningmarkt en de problemen die hier spelen.

Werkgebied: Max. 20 km

DSH archictecten is een handelsnaam van De Schepper Heijligers Architecten bv, in Den Haag.

Werkgebied: Max. 20 km

duba | bpm is een jong  bureau met brede ervaring in projectmatige woningbouw, bezig zich te oriënteren op het veld van renovatie en duurzame ontwikkeling

Werkgebied: Max. 20 km

Het Duurzaam Energieloket B.V. is een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven en organisaties die milieu- en energieadvisering bij de bestaande bouw als gemeenschappelijk doel hebben.

Werkgebied: Max. 20 km

Ontwikkelaar, bouwer en leverancier van bio-ecologische, energievriendelijke en gezonde gebouwen, materialen en installaties

Werkgebied: Max. 20 km