Bodem/water warmtepomp

Een warmtepomp met bodembron gebruikt gas of elektriciteit om duurzame lage-temperatuur-warmte uit de bodem op te waarderen voor toepassing in de woning. Indien de warmtepomp wordt gekoppeld aan een lage temperatuur warmteafgiftesysteem, wordt het rendement geoptimaliseerd. In de zomer kan de bodembron worden gebruikt voor zogenoemde ‘vrije koeling’; zo kan in de woning een temperatuur worden gerealiseerd die enkele graden lager is dan de buitentemperatuur. Voor de warmtepomp, bodembron en het afgiftesysteem zijn verschillende oplossingen verkrijgbaar.

Bij renovatie een warmtepomp met bodembron soms lastig te realiseren. Een alternatief is om een warmtepomp met buitenlucht als bron te installeren.

Energiebesparing: 

Bij een woning met een zeer lage warmtevraag is de energiewinst beperkt.

Kosten: 


Een warmtepomp met bodembron kost circa € 10.000-15.000.
 

Combinatie met andere maatregelen: 

Voor de warmtepomp, bodembron en het afgiftesysteem zijn verschillende oplossingen verkrijgbaar. Het is essentieel dat de gekozen onderdelen wat betreft ontwerp en uitvoering goed op elkaar zijn afgestemd en dat er voldoende aandacht is voor kierdichting en isolatie. Op die manier sluiten benodigd en geleverd vermogen het beste op elkaar aan.
 

De duurzame specialist op de Veluwe.

Al sinds 1973 zijn wij actief op zoek naar verbeteringen en innovaties op het gebied van duurzame energietechniek.

Werkgebied: Heel Nederland

Installatiebedrijf Koller bestaat uit een team van vakbekwame installateurs. Ook beschikken wij over een groep ervaren timmermannen, dakdekkers en tegelzetters.

HulstFlier Installateurs is een landelijk opererende totaalinstallateur die op servicegerichte en professionele wijze oplossingen biedt voor de particuliere woningmarkt en de utiliteitsbouw.

Werkgebied: Heel Nederland

Goedvree is een installatiebedrijf dat is opgericht in 1939 en daarmee het oudste installatiebedrijf van Ermelo.

Werkgebied: Max. 10km

Bedrijf met als specialisatie nZEB-renovaties of vooroorlogse huizen. Terugverdientijd voor huiseigenaren is 10 jaar. Innovatief gebruik van HVAC-technologie.

Werkgebied: Max. 20 km

WARMTEBELANG is HET bedrijf dat zich al 15 jaar alleen en volledig bezig houdt met Duurzame Energie en dan met name Aardwarmte.

Werkgebied: Heel Nederland

Technea Duurzaam is een leverancier en kennispartner op gebied van duurzame installatietechniek. We doen dan ook zaken met installatiebedrijven, adviseurs en architecten.

Werkgebied: Heel Nederland

Mensonides      Technisch zeker. Persoonlijk warm.

Werkgebied: Max. 50 km

Minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf? Steentje bijdragen aan een schoner milieu of wil je volledig zelfvoorzienend zijn?

Werkgebied: Max. 80 km

Adviesbureau energie neutrale en producerende woningen. Smart Grids en Smart laden EV.

Werkgebied: Heel Nederland