Infraroodverwarming

Infrarood (IR) panelen kunnen voor het milieu een goede keuze zijn als bijverwarming in de woonkamer en in ruimtes die je weinig gebruikt. Als hoofdverwarming zijn infraroodpanelen minder geschikt, tenzij je huis heel goed geïsoleerd is.
Infraroodpanelen verwarmen niet de hele ruimte, maar stralen de warmte gericht naar een bepaalde plek, bijvoorbeeld de bank of een werktafel. Dat kan energiezuiniger zijn, omdat de luchttemperatuur dan lager kan zijn. Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel. Net zoals het in de lentezon behaaglijk kan zijn ondanks een lage temperatuur. Buiten het bereik van de panelen blijft het koud. Lichaamsdelen die niet bestraald worden, zoals benen onder tafel, blijven ook koud.
IR-panelen werken op stroom, en doen dat efficiënter dan een ouderwets straalkacheltjedat gloeiend heet word. IR-panelen worden minder heet, tussen de 60 en 200 graden. Ze hebben een vlakke plaat die warm, waardoor je een groter stralingsoppervlak hebt. De achterkant van het paneel is geïsoleerd en verliest daardoor weinig warmte.

Installatiebedrijf Koller bestaat uit een team van vakbekwame installateurs. Ook beschikken wij over een groep ervaren timmermannen, dakdekkers en tegelzetters.

HulstFlier Installateurs is een landelijk opererende totaalinstallateur die op servicegerichte en professionele wijze oplossingen biedt voor de particuliere woningmarkt en de utiliteitsbouw.

Werkgebied: Heel Nederland

Mensonides      Technisch zeker. Persoonlijk warm.

Werkgebied: Max. 50 km

Minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf? Steentje bijdragen aan een schoner milieu of wil je volledig zelfvoorzienend zijn?

Werkgebied: Max. 80 km