Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Huiseigenaren zijn verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven. 

Waar dient deze maatregel toe?: 

Met het energielabel kunt u zien of uw woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in uw woning mogelijk zijn. Denk hierbij aan plaatsing van dubbel glas of isolatie van dak, gevel of vloer.

Hoe werkt het?: 

Energielabel aanvragen
Heb je nog geen energielabel voor uw woning? Dan ontvang je een voorlopig energielabel. Je moet dit voorlopige energielabel zelf online omzetten in een verplicht, definitief label. Een definitief energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van woningen. Op de website www.energielabelvoorwoningen.nl kun je dit doen. (Hier heb je een DigiD voor nodig).

Energielabel van uw woning checken
Wil je weten welk energielabel je woning heeft? Vul op www.zoekuwenergielabel.nl je postcode en huisnummer in en controleer of je woning al een energielabel heeft.

Energielabelcheck: ook voor huurders
Huurders kunnen op www.zoekuwenergielabel.nl ontdekken hoe de energiezuinigheid van hun woning meetelt in de huurpunten voor het berekenen van de maximale huurprijs. 

 

Het Duurzaam Energieloket B.V. is een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven en organisaties die milieu- en energieadvisering bij de bestaande bouw als gemeenschappelijk doel hebben.

Werkgebied: Max. 20 km

Adviesbureau energiebesparing voor woning- en utiliteitsbouw

Werkgebied: Max. 20 km

1Rgielabel.nl is een BRL9500 gecertificeerde organisatie.

Werkgebied: Max. 20 km

ECOREACH is een architecten- en adviesbureau met de specialisatie in duurzaam en ecologische bouwen en renoveren. bouwkundig - expert duurzaamheid - EPA-W en U - Level1Thermografie.

Werkgebied: Max. 20 km

Energielabels voor Utiliteiten en woningen. Energiebesparingsadviezen voor woningen, utiliteiten en MKB.

Werkgebied: Max. 20 km

Adviesbureau voor energiebesparingen in bestaande bouw en nieuwbouw.

Werkgebied: Max. 20 km

Duvast Vastgoed & Energieadvies begeleidt u van het idee tot realisatie bij de verduurzaming van uw vastgoed.

Werkgebied: Max. 20 km

Advisering op het gebied van het toepassen van duurzame energietechnieken en energiebesparingstrajecten.

Werkgebied: Max. 20 km

Meijer Energie- & Milieumanagement is een onafhankelijk adviesbureau. Onze kerntaken liggen bij energievraagstukken; daarvan worden alle aspecten meegenomen: techniek, organisatie en gedrag.

Werkgebied: Max. 20 km

Verde Advies is gespecialiseerd in energieadvies en energielabels t.b.v. woning en utiliteitsbouw.

Werkgebied: Max. 50 km

RAAK Energie advies biedt advies over alle denkbare energiebesparende maatregelen. Dat geldt zowel voor u als particulier als voor de zakelijke ondernemer.

Slim energie besparen begint met een plan. Energie Ingenieurs helpt woningeigenaren en ondernemers bij energiebesparende vraagstukken.

We werken daarbij volgens vijf heldere stappen:

Koele Bouw en Energie is een jong bouwkundig adviesbureau dat zich richt op energiebesparing en verbetering van uw wooncomfort.

Werkgebied: Max. 50 km

Energie Advies B.V. is een jong bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd [IKOBKB-certificaat (EPA-maatwerkrapport)]  in het geven  van energie advies (in zowel de particuliere als zakelijke sector).

Energieprestatie van woningen is sinds de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen.

Ingenieursbureau Gadella is gecertificeerd voor het opstellen van  energiecertificaten en maatwerkadviezen voor zowel woningen als voor  utiliteitsgebouwen.  Met een EPA maatwerkadvies heeft u teve

EnergieAdvies Visser is een onafhankelijk energieadviesbureau en geeft in de breedste zin van het woord energieadviezen aan zowel particuliere als zakelijke klanten.

EPA is een maatwerkadvies voor energiebesparing.Het zet precies op rij welke maatregelen in uw huis een optimale besparinggeven op de energierekening, meer wooncomfort verschaffen en het binnenklim

Energiegarant heeft als missie huiseigenaren te helpen met het energieneutraal maken van hun huis.

Werkgebied: Max. 20 km

Sustainable Energy & Building is een onderneming die zicht richt op concrete verduurzaming van de bestaande en nieuwe gebouwde omgeving waarbij het gaat om people, planet, prosperity en profit.

Werkgebied: Max. 20 km

Wij zijn ervaren in het inkopen van energie op de juiste momenten en onder goede voorwaarden.

Werkgebied: Max. 20 km

Minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf? Steentje bijdragen aan een schoner milieu of wil je volledig zelfvoorzienend zijn?

Werkgebied: Max. 80 km

Voor uw woning kan op maat een adviesrapport worden geschreven.

Aan de hand van uw wensen wordt een advies gegeven voor een energiebesparend systeem (bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie etc.).

Werkgebied: Max. 20 km