Hotfill

Hotfill betekent dat je de wasmachine of vaatwasmachine met warm water vult. De machine hoeft het water dan niet zelf te verwarmen en dat scheelt elektriciteit. De opwekking van elektriciteit in een elektriciteitscentrale is namelijk niet efficiënt, daarbij gaat ongeveer de helft van de energie verloren.

Kosten: 

Een voorschakelapparaat voor hotfill-toepassingen kost circa € 300.

Tips: 


Zet hotfill (vaat)wasmachines niet te ver bij warmtebron of opslagvat vandaan. Dit leidt tot leidingverliezen die de potentiële energiebesparing teniet kunnen doen.
 

Al sinds 1973 zijn wij actief op zoek naar verbeteringen en innovaties op het gebied van duurzame energietechniek.

Werkgebied: Heel Nederland

Installatiebedrijf Koller bestaat uit een team van vakbekwame installateurs. Ook beschikken wij over een groep ervaren timmermannen, dakdekkers en tegelzetters.

Technea Duurzaam is een leverancier en kennispartner op gebied van duurzame installatietechniek. We doen dan ook zaken met installatiebedrijven, adviseurs en architecten.

Werkgebied: Heel Nederland

Mensonides      Technisch zeker. Persoonlijk warm.

Werkgebied: Max. 50 km

HulstFlier Installateurs is een landelijk opererende totaalinstallateur die op servicegerichte en professionele wijze oplossingen biedt voor de particuliere woningmarkt en de utiliteitsbouw.

Werkgebied: Heel Nederland

Minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf? Steentje bijdragen aan een schoner milieu of wil je volledig zelfvoorzienend zijn?

Werkgebied: Max. 80 km

Adviesbureau energie neutrale en producerende woningen. Smart Grids en Smart laden EV.

Werkgebied: Heel Nederland