Cursus 'Hoe (ver)bouw ik mijn Huis vol Energie' start in januari 2013!

logo_cursus_1.jpg

Wegens groot succes en groeiende belangstelling is de tweede serie van de cursus 'Hoe (ver)bouw ik mijn huis vol energie' gepland. De cursus start in januari 2013.

De cursus 'Hoe (ver)bouw ik mijn huis vol energie – oftewel Hoe maak ik mijn energieneutrale droom waar?' is een cursus voor en door Energiepioniers en wordt ondersteund door Energiesprong. De cursus is bestemd voor particulieren, die een energieneutraal huis willen bouwen of verbouwen; ecologisch, gezond, als passiefhuis, autarkisch of energieleverend!

Wat heeft de cursus te bieden?
De cursus is een praktische handleiding om van een droom, via ontwerp naar uitvoering te komen: Hoe verbeeld ik mijn droom? Hoe zet ik dit om in een helder ontwerp? en Op welke wijze ga ik dat uitvoeren? Alle te nemen stappen, met de praktische informatie die daarbij nodig is, komen aan de orde.
De cursus bevat een interactief programma aan een groep deelnemers van 10 tot 18 deelnemers. De cursus biedt een uitgelezen kans om in contact te komen met andere woningeigenaren, waarmee je van gedachten kan wisselen, informatie en ervaringen kan uitwisselen en je energieneutrale ambitie kan delen.

De modulen worden verspreid over 3 zaterdag middagen gegeven en duren van 12.30 tot ca. 17.00 uur. Elke module wordt door een andere cursusleider verzorgd. Tijdens de cursus zal huiswerk aan de deelnemers worden gevraagd. Ter voorbereiding van de eerste en tweede module worden opdrachten meegegeven.

Klik voor een toelichting over de inhoud op onderstaande titels van de drie modules.
Klik voor meer informatie over de achtergrond van de cursusleiders op onderstaande namen.

Data en tijd
De cursus is opgebouwd uit drie modulen:

module 1: "dromen over wonen"
datum: 12 januari 2013
verzorgd door: Cora Gijswijt

module 2: "van droom naar ontwerp"
datum: 26 januari 2013
verzorgd door: Joop Bensdorp

module 3: "van ontwerp naar uitvoeren"
datum: 16 februari 2013
verzorgd door: Luuk van der Werf

De modulen starten om 12.30 uur met een inloop, kennismaking en koffie/broodjes en duren tot ca. 17.00 uur.

Locatie
De cursus wordt gegeven in "in de ruimte" (IDR) in Utrecht. IDR is gelegen in het hartje van Utrecht.
Het adres is: Oudegracht 230A - aan de Werf, de ingang ligt beneden aan de kade langs de Oudegracht (zie ook www.inderuimte.org).

IDR-flexplek-2012.jpg

Kosten
De kosten voor de gehele cursus bedragen € 150,- per persoon. Ben je in het bezit van de Duurzame Waardekaart? Dan ontvang je 10% korting op de cursus. Je betaalt dan € 135,-. Het bedrag is inclusief materiaal, lunch en drankjes. Let op: het aantal deelnemers is beperkt *).

*) Het maximum aantal deelnemers is 18. Indien er meer aanmeldingen binnen komen zal mogelijk een tweede cursus gestart worden. Het minimum aantal deelnemers is 10 personen. Indien er niet voldoende aanmeldingen zijn, zal de cursus worden uitgesteld of vervallen. Betaalde deelnamegelden zullen in dat geval worden gerestitueerd.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is verplicht. Klik hier voor het aanmeldformulier. Het deelnamegeld dient direct bij aanmelding te worden overgemaakt op rekeningnummer 55.41.19.897 t.n.v. J. Bensdorp te Dirksland. De aanmelding is pas definitief nadat het deelnamegeld is bijgeschreven op bovenstaande rekening.

Vragen/opmerkingen? Mail naar vullings@sev.nl

Reactie toevoegen