Ervaringen

Ervaringen Er is geen 'blower door' meting gedaan. Ik verwacht dat het nog beter kan. Er is in deze woning nog weinig gebruik gemaakt van luchtafdichtende tapes dat zou ik nu wel doen.
Ervaringen Let goed op de aansluitdetails et het bestaande werk, dat scheelt een hoop pur en tape.
Ervaringen "Je kunt overal mooi bij en nog een hoop kieren en koudebruggen 'repareren'. Maar HSB vraagt in de afwerking wel meer aandacht dan traditioneel bouwen. Het grote voordeel van het gevelsysteem is dat er overal waar de isolatieplaten + stuclaag zijn, er sowieso 0 is. De kozijnaansluiting is het enige kritieke punt. Maar met een dubbele dichting + goed afpurren, heb ik er alle vertrouwen in. Natuurlijk volgt een update na de blowerdoormeting!"
Ervaringen zeer tevreden
Ervaringen Kierdichting is zeer eenvoudig zelf aan te brengen en is een van de meest renderende maatregelen! Denk aan: - afkitten van kozijnen aan de binnenzijde - naden van leidingkokers - naden rond dakdoorvoeren - tochtband langs deuren en ramen - isoleren van het kruipluik - dichten van gaten rond leidingen, bijvoorbeeld in de meterkast
, ,
Ervaringen Alle aansluitingen van wanden op vloeren en plafonds, hoeken, kozijnen en dilatatievoegen zijn luchtdicht afgetaped. Mede hierdoor is de woning met glans door de luchtdichtheidsmeting (blowerdoor) gekomen: Luchtdoorlaatbaarheid bij 10 Pa, Qv10 kar [L/s/m2] = 0,128 Luchtverversing bij 50 Pa, n50 [/h] = 0,49 Het huis voldoet hiermee ruimschoots aan de strenge passiefhuisnorm qua luchtdichting van n50 < 0,60. De totale opervlakte qua luchtlek bedraagt 11,49x11,49cm op het gehele gebouw!
Vrijstaande woning - 1980, Buren - Milieuvriendelijke verf
Ervaringen Het bleek dat mijn gasverbruik in 40 jaar het huis heeft terugverdiend op stookkosten . Als je weet dat een vergelijkbaar huis uit 1980 van traditionele materialen , nu tussen de 300 en 700 € energie nodig heeft per maand .