Ervaringen

Convectoren

Een convector is een verwarmingselement dat voor de verspreiding van warmte zorgt. De warmte wordt voornamellijk verspreid door luchtstroming. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd. De overige 10% warmteafgifte bestaat uit stralingswarmte.
 

Energiebesparing: 

Omdat er veel minder water in een convector zit, warmt deze veel sneller op. En wordt door de convectie de warmte weer snel afgegeven. Een ruimte kan in kortere tijd worden opgewarmd. Als de ruimte niet meer gebruikt wordt wort geen erergie verspild aan het naverwarmen van de ruimte.

Ervaringen Zeer prettige stralingswarmte
Ervaringen Deze Jaga Tempo convectoren zijn door hun overdimensionering al voorbereid op een warmtepomp. Ik heb ze zelf geplaatst, na ze op Marktplaats her en der in het land opgehaald te hebben voor weinig geld. Deze moet je zeker niet nieuw aanschaffen! Deze zijn eventueel met extra te bestellen onderdelen (Warmteservice, Haarman) op maat te maken. Ook met de bestaande ketel geven ze snel een comfortabele warmte af. De Remeha Calenta ketel heb ik speciaal afgesteld op een stooklijn voor lage-temperatuurverwarming (aanvoer 55, retour 45 graden) en de installatie heb ik zelf waterzijdig ingeregeld. Alle convectoren (behalve in de woonkamer) hebben namelijk een Danfoss thermostaatkraan met inregelventiel dat zorgvuldig is ingesteld met de inregelgids met tabellen van Danfoss en de getallen van Jaga. Inregelen alleen al zorgt voor een lager energieverbruik.
Vrijstaande woning - 1992, Hurdegaryp - Houtgestookte cv-ketel
Ervaringen Goede ervaringen, zeer fijn verdeelde druppels. Juist voldoende voor voor het wassen van lange haren.