Ervaringen

Ramen, Deuren en Kozijnen

Veel warmte gaat door glas verloren. Om onnodig warmteverlies tegen te gaan is goed isolerend glas noodzakelijk.  In plaats van dubbelglas, is het beter om HR++-glas of drievoudig hoog rendementsglas (HR+++) aan te brengen. Ook isolerende kozijnen zijn belangrijk. Door een kozijnen met een lagere U-waarde dan het glas te kiezen, wordt houtrot door condensvorming voorkomen.

Ervaringen "Het blijkt nu dat in een aantal gevallen in een zuidgevel HR++ glas met een Ug waarde van 1,1, en voldoende warmtewering een groter nettorendement oplevert dan drievoudig glas. Het is dus van belang om je zéer goed te laten informeren, liefst door een vertegenwoordiger van de glasfabriek. kijk bij voorbeeld op de site van Semcoglas onder Klimatherm en Klimastar glas."
Ervaringen Triple glas was beter geweest. Last van koudeval
Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Drievoudig glas
Ervaringen De binnenruit voelt niet koud aan, dat geeft een aanzienlijke verhoging van het comfort met als gevolg lagere stookkosten.
Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Isolerende kozijnen
Ervaringen Het effect is niet goed te zien maar de ramen geven geen gevoel van koude straling en koudeval langs het glas.
Ervaringen Ervaringen zijn er nog niet, want het glas is nog niet geplaatst.
Vrijstaande woning - 1992, Hurdegaryp - Dakisolatie buitenkant
Ervaringen
Ervaringen Zeer tevreden
Ervaringen Als je al dubbelglas hebt kun je de maatregel het best uitvoeren op een natuurlijk vervangmoment. Bv. als de kozijnen vervangen moeten worden of bij ruitbreuk.
Ervaringen Goed dubbel glas zou ik niet zomaar vervangen door HR glas
Vrijstaande woning - 2012, Ede - Isolerende kozijnen
Ervaringen Meeste ramen op begane grond kunnen niet open, dit geeft meer lichtinval vanwege rankere kozijnen. Alleen 1 schuifpui.