Ervaringen

Isolerende kozijnen

Als een huis goed wordt geïsoleerd en isolerende beglazing wordt aangebracht is het kozijn de zwakste schakel.
Door een kozijnen met een lagere U-waarde dan het glas te kiezen, wordt houtrot door condensvorming voorkomen.

Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Isolerende kozijnen
Ervaringen Het effect is niet goed te zien maar de ramen geven geen gevoel van koude straling en koudeval langs het glas.
Vrijstaande woning - 2012, Ede - Isolerende kozijnen
Ervaringen Meeste ramen op begane grond kunnen niet open, dit geeft meer lichtinval vanwege rankere kozijnen. Alleen 1 schuifpui.
Vrijstaande woning - 2012, Opmeer - Isolerende kozijnen
Ervaringen Erg tevreden.
Ervaringen Geweldige investering. Scheelt enorm in koudeval.
, ,
Hoekhuis - 1979, Werkhoven - Drievoudig glas
Ervaringen Situatie sterk verbeterd. Installatie ramen en deuren ging goed en ook de service daarna Zowel meer comfort (geen condenatie binnenkant, warmer en stiller binnen, geen schilderwerk). Door nieuwe dakkapel ook lekkage bijkeuken opgelost. Wel vindt er bij harde regen enige lekkage plaats in de dakkappel achter.
, , ,
Vrijstaande woning - 2016, Maarheeze - Isolerende kozijnen
Ervaringen Bij keuze voor triple glas is het belangrijk om ook goed isolerende kozijnen te kiezen. Anders loop je risico op condensatie op het kozijn doordat deze kouder worden dan het raam en de geïsoleerde muren. De kozijnen van Internorm bleken de beste isolatiewaarden te hebben. Andere merken kwamen niet verder dan een U-waarde van 1,0 W/m2K. Ook niet verkeerd overigens maar bij zoveel raampartijen en flink geïsoleerde gevels maken kozijnen veel verschil op het geheel. Op de foto staat een voorbeeld doorsnede van het kozijn met kunststof binnenkant en aluminium buitenzijde. De kozijnen die wij hebben toegepast hebben 3 geisoleerde kamers waarvan 1 gevuld met geperste isolatie voor nog betere waarden. Normaal wordt de isolatie erin geschoven met dus nog minimale lekken.