Ervaringen

Vloerisolatie

Warmere voeten, minder tocht en vocht in huis en een lagere energierekening. Met vloerisolatie ervaar je direct deze voordelen. Sinds 1992 worden nieuwe woningen standaard met goede vloerisolatie gebouwd. Van de oudere woningen heeft de helft nog geen vloerisolatie. Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie? Heeft je huis een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan is isolatie tegen de onderkant van de vloer makkelijk aan te brengen. Heb je een vloer en geen kruipruimte of is die lager dan 35 centimeter? Ook dan kun je de vloer isoleren. Door de vloer van bovenaf te isoleren of door bodem van de kruipruimte te isoleren. Bij houten vloeren moet je op vocht letten.
Herenhuis - 2010, Almere - Vloerisolatie
Ervaringen De bekisting van de fundering zijn EPS delen gebruikt. De kanaalplaatvloer is extra geïsoleerd met een RC waarde van 5.
Ervaringen Lastiger te leggen dan de dunnere broodjes. De Liggers moeten steeds opgeschoven worden.
Ervaringen Zeer succesvol.
Ervaringen Het slapen in de kelder is prima: in de zomer koel, in de winter warm, dus de verwarming hoeft in de slaapkamers niet aan.
Ervaringen een rotklus als je een lage en natte kruipruimte hebt. Als je het doet, doe het dan in 1 keer goed / beter, bijv naar Rc 5 of 6.
Vrijstaande woning - 2010, Sellingen - Kruipruimte/ kelderisolatie
Ervaringen Dempt geluid, isoleert uitstekend, houdt vocht en ongedierte buiten
Ervaringen "Het effekt van de vloerisolatie valt niet erg op. Misschien wel op het energieverbruik maar niet gevoelsmatig"
Ervaringen ik heb helaas piepschuim moeten gebruiken ivm vocht had liever iets organisch gebruikt
Twee-onder-een-kapwoning - 1890, Velp - Kruipruimte/ kelderisolatie
Ervaringen I.c.m. dampdoorlatende folie te verwerken. Folie vastgeniet achter regels, hier vervolgens de vlokken ingebracht, aangestampt, gelijk op vloerdelen aangebracht en aangevuld.
Hoekwoning - 1934, Amersfoort - Kruipruimte/ kelderisolatie
Ervaringen ruikt lekker en is makkelijk te verwerken.