Ervaringen

Gevelisolatie

Met gevelisolatie daalt je energierekening en stijgt je wooncomfort. De makkelijkste manier is spouwmuurisolatie. Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kun je laten opvullen met isolatiemateriaal. Andere manieren om je gevel te isoleren zijn aan de binnenkant (voorzetwand) of buitenkant van je muur.

Herenhuis - 2010, Almere - Wandisolatie binnen
Ervaringen Tijdens het samenvoegen van de verschillende onderdelen is extra aandacht besteed aan het kierdicht maken. Kieren, dicht purren, sierlijsten en/of dichttapen. Folies aan binnen- en buitenkant. Zie afbeelding.. Met behulp van de warmte camera hebben we verschil gezien tussen de naden van de ramen die nog gedaan moeten worden en die al gedaan zijn. Het casco is Houtskeletbouw met extra isolatie van Kingspan insulation met een hoge labdawaarde. zie de afbeelding. Ramen en deuren zijn extra geïsoleerd en voorzien van triple glas. De woning is voorzien van een WTW balansventilatie van Brink.
Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Wandisolatie buiten
Ervaringen Zeer tevreden het binnenklimaat is veel beter dan verwacht. Heel stabiel en de thermostaat hoeft maar op 18.5ºC te worden ingesteld om het comfortabel te hebben.
Ervaringen Zeer effectief en comfortverhogend.
Ervaringen "Aanbrengen ging snel. Effect is niet bekend"
Tussenwoning - 2000, Amsterdam - Wandisolatie buiten
Ervaringen klinkt nogal heftig, maar het is de normaalste zaak van de wereld om de woning goed en tijdsbestendig te maken.
Tussenwoning - 2000, Amsterdam - Wandisolatie buiten
Ervaringen zeer tevreden! aan iedereen aan te raden
Ervaringen Snelle manier van bouwen, ook door DHZ'er te doen. Let op installatiewerk, dit moet goed voorbereid zijn. CV-leidingen apart isoleren, zonder koudebrug om bevriezing te voorkomen.
Hoekwoning - 1934, Amersfoort - Wandisolatie buiten
Ervaringen "Verwarming gaat 's nachts niet meer aan en de warmte blijft langer in het huis hangen. Je wordt echter ook weer attent op andere lekken, zoals bij voorbeeld de voordeur. Als je je woning energieneutraal wilt maken, zal ik aanbevelen om het buitenspouwblad eraf te halen en in een keer goed te isoleren en de gevel luchtdicht te maken."
Appartement - 1912, Den Haag - Wandisolatie binnen
Ervaringen Hier zit de uitdaging.
Ervaringen Ja, zeer tevreden. Voorheen was het in de winter steenkoud, en in de zomer snikheet op de gang. Glazen bouwstenen isoleren helemaal niet, heb deze gemeten met een infrarood camera, waren aan de binnenzijde 1 graad warmer dan buiten