Ervaringen

Isolerende beglazing

Met isolatieglas blijft de warmte in huis. Hierdoor bespaar je energie én wordt je huis een stuk comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen. Ook heb je minder last van geluidsoverlast van buiten. Enkel glas is niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard. Dit bespaart veel meer dan het dubbel glas dat in de meeste oudere woningen zit. Tegenwoordig is er triple glas, met drie isolatielagen, wat nog beter isoleert. Is mijn huis geschikt voor isolerend glas?  In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar meestal geen triple glas. Triple glas is dan te zwaar.  Als je nieuwe kozijnen laat plaatsen is triple glas wel mogelijk.  Woon je in een monument? Dan is HR++ glas of triple glas vaak niet mogelijk. Er is voor monumenten speciaal isolatieglas.
Ervaringen "Het blijkt nu dat in een aantal gevallen in een zuidgevel HR++ glas met een Ug waarde van 1,1, en voldoende warmtewering een groter nettorendement oplevert dan drievoudig glas. Het is dus van belang om je zéer goed te laten informeren, liefst door een vertegenwoordiger van de glasfabriek. kijk bij voorbeeld op de site van Semcoglas onder Klimatherm en Klimastar glas."
Ervaringen Triple glas was beter geweest. Last van koudeval
Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Drievoudig glas
Ervaringen De binnenruit voelt niet koud aan, dat geeft een aanzienlijke verhoging van het comfort met als gevolg lagere stookkosten.
Ervaringen Ervaringen zijn er nog niet, want het glas is nog niet geplaatst.
Vrijstaande woning - 1992, Hurdegaryp - Dakisolatie buitenkant
Ervaringen
Ervaringen Zeer tevreden
Ervaringen Als je al dubbelglas hebt kun je de maatregel het best uitvoeren op een natuurlijk vervangmoment. Bv. als de kozijnen vervangen moeten worden of bij ruitbreuk.
Ervaringen Goed dubbel glas zou ik niet zomaar vervangen door HR glas
Ervaringen "De meets oude dubbel glas ramen waren lek geworden. Daardoor was het niet mogelijk om ze schoon te krijgen, het leek altijd stoffig te zijn. Nu ziet het er veel beter uit. Bijkomend voordeel is dat de geluidsisolatie beter lijkt te zijn."
Ervaringen Vraag meerdere offertes aan (minmaal 3). Bij ons zet er 100% verschil in de prijs voor het werk.