Ervaringen

Lucht/water warmtepomp

Een warmtepomp lucht haalt zijn warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht en gebruikt het voor verwarming binnenshuis. Met behulp van een ventilator wordt buitenlucht door een warmtewisselaar gezogen.

Energiebesparing: 

Het nadeel van een warmtepomp die zijn warmte uit de buitenlucht haalt, is dat de grootste warmtevraag zich voordoet als de buitentemperatuur laag is. Daarom is het rendement een stuk lager dan bij een warmtepomp met bodembron.

Ervaringen Niet in het huis plaatsen, maakt nogal wat herrie in verband met de compressor. Bij ons ideaal want hij hangt netjes in de schuur.
Vrijstaande woning - 2010, Sellingen - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Koppeling solar in samenwerking met fabrikant optimaliseren
Ervaringen LWP scheelde 2/3 in het gasverbruik, na aanpassing van de software 80% van de ruimteverwarmingsvraag met Techneco Elga. Toename van comfort doordat de stooklijk tot nul (c) buiten ca. 40 c CV water produceert, i.t.t. HTV van stadsverwarming. .
Tussenwoning - 1997, Lelystad - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen "Voor dakuitbouw / slaapkamer geen CV leidingen door het huis maar Airco/Inverter, hoofdzaak verwarmen. Het werkt uitstekend; in 2011 temperatuur in de wijk -21° C. maar warmtepomp deed het prima!"
Vrijstaande woning - 2010, Vijlen - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Extra optie voor meer comfort. Niet noodzakelijk voor onze warmtevoorziening, wel voor nog wat extra gemak zodat we in de winter gedurende een langere periode kunnen genieten bijvoorbeeld van een vakantie.
Vrijstaande woning - 2001, Maasbracht - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Ervaring volgen nog, momenteel bezig met de fine tuning van de twee geïntegreerde systemen.
Tussenwoning - 1975, Eindhoven - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Tweedehands boiler van Marktplaats, doet het nog prima. Wel geluidsoverlast. Inmiddels opgelost met trillingsdempende platen in de kast, scheelt veel. Eerste Daikin in verhuurappartement op zolderverdieping zodat huurder onafhankelijk kan koelen en verwarmen (A++) Tweede Daikin in woonkamer, laatste stap naar all electric.
Vrijstaande woning - 1987, Ootmarsum - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Ben tevreden. Haal gemiddelde jaar-COP van 3,5 (incl. warm tapwaterbereiding)
Ervaringen Begane grond, woonkamer, keuken, trappenhuis, wc's en badkamer hebben vloerverwarming. Erg prettig in combinatie met de lucht warmtepomp, waarbij het rendement maximaal is
Vrijstaande woning - 2010, Sterksel - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Lage temperatuur verwarming en hoge temperatuur koeling valt of staat bij een goed inregeling. Zorg dat het in- en naregelen van het systeem onderdeel is van de opdracht.