Ervaringen

Pelletkachel

Een pelletkachel verbrandt houtpellets: dat zijn geperste houtkorrels. Houtpellets zijn de meest milieuvriendelijke manier om hout te stoken. Het grootste deel van de houtkorrels die in Nederland te koop zijn, zijn gemaakt van snoeihout of zaagsel van houtbedrijven. Pelletkachels veel zuiniger met energie dan gewone houtkachels. Bij pelletkachels wordt zo’n 90 procent van de energie nuttig gebruikt. Bij een houtkachel is dat 60 tot 80 procent, bij een open haard 10 procent. Een pelletkachel verwarmt één ruimte, meestal de woonkamer.

Ervaringen Zeer tevreden. Uiteraard kan dit alleen als je over voldoende opslagruimte voor de pellets beschikt. Wij gebruiken ongeveer 1500 kg per jaar.
Ervaringen Koop niet goedkoop, laat je goed voorlichten over hoeveel onderhoud je zelf moet doen. Onze OkoFEN heeft GEEN onderhoud voor onszelf, alleen jaarlijks groot onderhoud. Er zijn ook pelletketels die je elke week zelf moet schoonmaken, met alle gevolgen voor je gezondheid en stof dat gaat vliegen in de stookruimte....