Ervaringen

Balansventilatie met wtw

Balansventilatie: een buizensysteem met ventilatoren voert voortduren vuile lucht af en schone lucht aan. Meestal zit er een warmteterugwin-unit in die de aangevoerde lucht van buiten opwarmt met de warmte van de afgevoerde lucht. Dat maakt balansventilatie het energiezuinigste ventilatiesysteem.

Vrijstaande woning - 2013, Bodegraven - Centrale balansventilatie
Ervaringen Goed. Co2 meter ging relatief snel stuk maar dat was garantie.
Vrijstaande woning - 2012, Ede - Centrale balansventilatie
Ervaringen "Na goede ervaringen met WTW nu weer zelfde soort unit, alleen paar maatjes groter. In september 2018 is de oorspronkelijke Duitse WTW-unit vervangen door de Ecomax 400 van Orcon. Deze heeft de hoogste CoP in de markt, dat betekent dat je met 1 kWh aan ventilatie-energie je ongeveer 20 kWh warmte terughaalt uit de afgevoerde lucht. Ook is deze fluisterstil en wordt op CO2 gehalte in woon- en slaapkamers gestuurd.
Vrijstaande woning - 2010, Sellingen - Centrale balansventilatie
Ervaringen Perfect in te regelen aan de behoefte, geluidsarm, laag energie gebruik, kleine kast makkelijk toe te passen op zolderruimte.
Tussenwoning - 1997, Lelystad - Centrale balansventilatie
Ervaringen "Zeer succesvol, en in 3 jaar terugverdiend! Had apart in de te nemen maatregelen lijst mogen staan! Is voor de bestaande bouw "laaghangend fruit" :-) ALTIJD DOEN"
Ervaringen "Ik verwacht er veel van. Mijn standleidingen zijn 250 rond ipv 150 rond. Overal gladde bochten gebruikt. De ventilatiepomp zit in de kelder. En de buizen zijn op zolder achter de knieschoten en in het zandbed onder constructievloer (geïsoleerd) geïnstalleerd. Tip: bespaar niet in ruimte en geld. Neem GROTE KANALEN of doe 't niet. Laat je niks wijsmaken over luchtsnelheden volgens bouwbesluit. Dat is veel te mager voor iemand die het goed wilt gaan gebruiken."
Vrijstaande woning - 1987, Ootmarsum - Centrale balansventilatie
Ervaringen
Hoekhuis - 1979, Werkhoven - Centrale balansventilatie
Ervaringen Is in nauwe samenwerking met lokaal installatiebedrijf (IBW installatie bedrijf Wennekes, Werkhoven) aangelegd. Inregelen door expert van Itho Daalderop.. Wel vervelend dat we zelf een rooster voor het grote uitstroomgat moesten zoeken.
Hoekhuis - 1979, Werkhoven - Decentrale balansventilatie
Ervaringen Dit systeem was eerder op de markt dan de Quality flow. Hebben dus nu 2 systemen waarvan 1 (Quality flow) alles zou kunnen doen.
Ervaringen Lees je goed in welke systemen er allemaal zijn, en neem vooraf al goede maatregelen, aangezien het hele leidingstel erop aangepast moet worden, ik heb een volledig KNX systeem
Vrijstaande woning - 2012, Winterswijk - Centrale balansventilatie
Ervaringen evt. mogelijk de verwisselbaar te vervangen door een enthalpie-wisselaar voor vocht terugwinning (voordeel m.n. bij koude winters om te lage luchtvochtigheid in de woning te voorkomen).