Ervaringen

Hoekwoning - 2009, Amsterdam - Wandverwarming
Ervaringen Heel aangename warmte je merkt het verwarmen eigenlijk niet. Ook in de zomer zeer aangenaam het is binnen aanzienlijk koeler dan buiten. De leem in combinatie met voldoende isolatie is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van het geringe energieverbruik.
Ervaringen Zeer prettige stralingswarmte
Ervaringen Zeer plezierig.
Tussenwoning - 2010, Rotterdam - Vloerverwarming
Ervaringen "Systeem van Perobe is veel goedkoper dan vergelijkbare systemen van Nederlandse leveranciers. Het is makkelijk zelf te leggen. Nadeel is dat door de Fermacell en het bamboe het systeem heel traag is. In de winter (buiten -10°C) was er 5 uur nodig om de kamertemperatuur 2,5°C te verhogen. Een normale kamerthermostaat start maximaal 2 uur tevoren op, dus die voldeed niet. Als we de temperatuur constant hielden was het wel voldoende warm. Inmiddels hebben we getest wat energetische het beste is: wel of niet nachtverlaging. Daar zijn we helaas nog niet helemaal uit."
Ervaringen Het functioneert prima.
Ervaringen Veel buis gebruikt om met laag temp. toch goed verdeeld te kunnen verwarmen. 7 groepen ingedeeld, goede beheersing van de warmtezones. Speciale energiezuinige circulatiepomp toegepast van Wilo met permanent magneetmotor
Tussenwoning - 2000, Amsterdam - Vloerverwarming
Ervaringen In onze 4-laagse woning is de vloerverwarming in de begane grond de enige warmte bron. meer dan genoeg. Maar eigenlijk hoeft het geen vloerverwarming te zijn omdat de afgifte temperatuur zo laag is dat er geen gevoelsstraling plaatsvindt. het comfortverhaal vervalt dan dus
Hoekwoning - 2010, Rotterdam - Vloerverwarming
Ervaringen Douche met RTL-ventiel was voor de aannemer die de douche plaatste geen vanzelfsprekendheid. Daar is nog wel wat over heen en weer gesproken alvorens dat goed ging.
Woonschip - 2010, Zaandam - Vloerverwarming
Ervaringen vloerverwarming op een woonschip is niet ideaal. LT convectorverwarming was logischer geweest.
Ervaringen Vloerverwarming is nog niet aan geweest.