Ervaringen

Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Huiseigenaren zijn verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven. 

Waar dient deze maatregel toe?: 

Met het energielabel kunt u zien of uw woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in uw woning mogelijk zijn. Denk hierbij aan plaatsing van dubbel glas of isolatie van dak, gevel of vloer.

Hoe werkt het?: 

Energielabel aanvragen
Heb je nog geen energielabel voor uw woning? Dan ontvang je een voorlopig energielabel. Je moet dit voorlopige energielabel zelf online omzetten in een verplicht, definitief label. Een definitief energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van woningen. Op de website www.energielabelvoorwoningen.nl kun je dit doen. (Hier heb je een DigiD voor nodig).

Energielabel van uw woning checken
Wil je weten welk energielabel je woning heeft? Vul op www.zoekuwenergielabel.nl je postcode en huisnummer in en controleer of je woning al een energielabel heeft.

Energielabelcheck: ook voor huurders
Huurders kunnen op www.zoekuwenergielabel.nl ontdekken hoe de energiezuinigheid van hun woning meetelt in de huurpunten voor het berekenen van de maximale huurprijs. 

 

Ervaringen "We hebben gewerkt met een bouwteam om multidisciplinair de keuzes te optimaliseren. Dit vraagt om vertrouwen want bij deze aanpak kies je per definitie niet voor de laagste prijs maar voor optimale kwaliteit."
Ervaringen Na het invullen van de inventarisatie van het huis, inclusief apparatuur kreeg ik een duidelijk advies over de mogelijkheden van dit huis.