Ervaringen

Mechanische afvoer ventilatie

Mechanische ventilatie: ventilatiebuizen met een ventilator zorgen ervoor dat de lucht in huis voortdurend ververst wordt, doordat lucht uit de woning weggezogen wordt. Schone lucht komt binnen via ventilatieroosters en open (klap)ramen.

Ervaringen Zeer prettige stralingswarmte
Twee-onder-een-kapwoning - 2005, Den Haag - Mechanische afvoer ventilatie
Ervaringen Zilvervisjes in huis zijn verminderd, per graaddag is minder energie verstookt doordat bij afwezigheid bewoners zeer weinig ventilatielucht wordt afgezogen.
Hoekwoning - 1984, Enschede - Mechanische afvoer ventilatie
Ervaringen Dit is een voorbeeld van vraaggestuurde ventilatie. Het is een eenvoudige maatregel die geen bouwkundige ingrepen vereist. Er wordt gebruik gemaakt van de bestaande leidingen van de mechanische ventilatie, terwijl de driestanden schakelaar wordt vervangen door een of meerdere CO2-sensoren en een of meerdere timerschakelaars (in de badkamer of het toilet). Aanvankelijk werd de concentratie CO2 alleen in de woonkamer gemeten, maar in 2018 is elke slaapkamer ook voorzien van een CO2-sensor. De ramen aldaar zijn sinds de plaatsing van kunststof kozijnen met tripleglas in 2017 voorzien van Winkhaus raambeslag met een ventilatiestand die hetzelfde werkt als een ventilatierooster. De Stork Air Comfofan ventilatiebox is in 2019 vervangen door een stillere van een vergelijkbaar type.
Vrijstaande woning - 1977, Rosmalen - Dakisolatie binnenkant
Ervaringen De ruimte ziet er nu beter uit. de lichtere vloer oogt prettig. De ruimte isolatie in combinatie met de mechanische luchtverversing via lang luchtkanaal door de schuur zorgt voor een zeer comfortabele werk ruimte waar de vloerverwarming en eigen thermostaat op (19C) er voor zorgt dat het de comfortabelste ruimte in huis is geworden!
Vrijstaande woning - 1992, Hurdegaryp - Houtgestookte cv-ketel
Ervaringen Goede ervaringen, zeer fijn verdeelde druppels. Juist voldoende voor voor het wassen van lange haren.