Ervaringen

Ervaringen Besparing is minimaal
Ervaringen Zeer prettige stralingswarmte
Ervaringen Handig, want de JAGA DBC convectoren worden nu ook slim aangestuurd, dat wil zeggen ze verwarmen de woonkamer voordat ik daar aanwezig ben.
Ervaringen Leuk speleding om meer inzicht te krijgen in het eigen elektriciteitsverbruik. Ook nuttig om de omvang van het sluipverbruik te achterhalen en om grote stroomvreters op te sporen. Bij een slimme meter ook bruikbaar voor gasverbruik, maar we hebben vooralsnog zelf een Ferrarismeter.
Ervaringen "Geen complex en duur systeem, dat na 5 jaar weer achterhaald is, het vraagt alleen wat opleiding en gewenning van de kinderen. Voor energiemonitoring gebruiken we ook Brains 2.0: al jaren schrijf ik elke week allerlei meterstanden op, waaruit je prima beeld kunt opbouwen over het zomer- en wintergebruik, en afwijkingen en trends kunt vaststellen. Nu zijn het de meterstanden van 3 ""slimme"" meters, en die van de warmtepomp en zonneboiler. Greenchoice leest elke 15 min. de meterstanden in, die als dagstanden weer terug te zien zijn op een website (afgesloten deel). De PV opbrengsten worden gelogd en grafisch weergegeven op een website. "
Ervaringen Zeer tevreden over de werking van het systeem. Het onbedoeld laten branden van verlichting (met name door de kinderen) is hiermee zeer sterk teruggedrongen. Beveiligingen op bijvoorbeeld de vriezer voorkomt ijsvorming tgv onvolledig sluiten van de deur, onbedoeld ontdooien van de vriezer en het oplopen van het energiegebruik. Schakeling signaleert en alarmeert bij problemen. Aanwezigheiddetectie bepaalt of het licht aan kan icm de de lichtintensiteit in bepaalde ruimten.
Ervaringen Momenteel bezig met de fine-tuning van het geheel. Eerste ervaringen zijn positief, detail informatie volgt nog
Ervaringen Werkt prima maar is niet zo 1 2 3 door anderen te gebruiken. Alle temperaturen van de warmtepomp, zonneboiler, buiten, binnen etc worden bijgehouden.
Ervaringen Lees je goed in welke systemen er allemaal zijn, en neem vooraf al goede maatregelen, aangezien het hele leidingstel erop aangepast moet worden, ik heb een volledig KNX systeem
Ervaringen veel meer kan ik er niet uit persen