Het binnen-buiten-klimaat en cocooning.

Voor een duurzaam huis is een goed binnenklimaat essentieel. Optimale temperatuur, licht, en ventilatie gekoppeld aan laag energieverbruik is waar we naar streven. Duurzaamheid gaat echter veel verder dan de eigen cocoon.

Het effect van ons handelen op de omgeving is zeker zo belangrijk. Nul of plus energie woningen zijn nodig om te voorkomen dat de aarde te veel opwarmt. Wat weinigen zich realiseren is dat het klimaatprobleem een korte termijn probleem is.

Klimaatwetenschapper Kevin Anderson toont dit overtuigend aan in zijn lezing getiteld: 'Real clothes for the Emperor:Facing the challenges of climate change'

Zie: www.bristol.ac.uk/cabot/events/2012/194.html

Om te voorkomen dat het klimaat voor onze kinderen enorme problemen gaat geven moet er NU een enorme inspanning geleverd worden om er voor te zorgen dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch naar beneden gaat. Investeren in nul energie woningen is dus niet alleen voor ons zelf van belang, maar ook voor onze kinderen en een duurzame wereld. Een energietransitie nu is bittere noodzaak voor straks.

Reactie toevoegen