Hoe te beginnen?

Wil je een comfortabeler huis en je energierekening verlagen? Ga dan aan de slag met het energiezuiniger maken van je woning. Er zijn veel mogelijkheden om je woning duurzaam te maken. Ga je voor zonnepanelen, een pelletkachel, wil je een energieneutrale woning of moet je eerst nog flink aan de slag met isolatie? De vraag is, hoe begin je? Op deze pagina vind je tips hoe je moet beginnen en waar je op moet letten.

Voor je in je huis aan de slag gaat is het goed om je te laten inspireren door andere huiseigenaren. Zij hebben al kennis en ervaring opgedaan!

Bewust van energieverbruik

Weet jij hoeveel energie je verbruikt? Voor je stappen gaat zetten is het goed om je hier bewust van te zijn zodat je inzet op de juiste duurzame toepassingen!

Energieverbruiksmanager

Bedenk voor je aan de slag gaat wat je uiteindelijke doel is. Wil je een comfortabeler huis? Wil je een huis bouwen dat op jaarbasis helemaal geen stroom meer verbruikt? Wil je uitbouwen en dat zo ecologisch mogelijk doen?

Plan maken duurzaam huis

Als je een doel hebt gesteld maak je een (stappen)plan. In dit plan kijk je naar:
- Welke maatregelen je wil nemen
- Over hoeveel tijd je je doel wil behalen
- Welk budget je over hebt om je doel te behalen

Aanbieder duurzame installatie

Als je weet wat je gaat doen en hoe je het gaat doen kan je op zoek gaan naar een uitvoerder. Op de website vind je een overzicht van aanbieders. Je kan filteren op het product of de dienst waar jij naar op zoek bent.

Kwaliteit en garanties

Je investeert in je woning en wilt zeker weten dat de kwaliteit voldoet aan je ambitie en de afspraken? Maak dan voordat je begint prestatieafspraken met de uitvoerende bedrijven.

Meten is weten

Misschien ben je er al mee begonnen, zo niet, dan is het hoog tijd om je energieverbruik en –productie bij te houden. Zowel voor als na het nemen van duurzame maatregelen is dit een aanrader.

Heb je duurzame maatregelen getroffen? Gefeliciteerd! Nu kan je andere bewoners verder helpen met hun zoektocht naar een energiezuinige woning.