Klus je rijk

30 maart 2012
Ineke

Wij maken ons huis super energiezuinig. Dit doen we omdat het goed is voor het milieu, goed voor onze portemonnee en het geeft ons een heerlijk comfortabel huis.

Hoe doen wij dat?
We isoleren ons huis van binnen uit, onder andere omdat we dan ons karakteristieke balkon intact kunnen houden. Het isoleren kunnen we nu zelf en in ons eigen tempo doen. Dat gaat prima! We proberen zo veel mogelijk de Trias Energetica te volgen. Isoleren is daarom het meest belangrijk in onze verbouwing. We isoleren met 24 cm glaswol. We maken het huis luchtdicht, ook dat zorgt voor een belangrijke energiebesparing. Alle buitendeuren en ramen hebben we vervangen door ramen en deuren met drie-laags HR++glas. Bij goed isoleren hoort ook goed ventileren. Wij hebben gekozen voor balansventilatie.
We proberen de kamers op de juiste plek ten opzichte van de zon te plaatsen en zo veel mogelijk te profiteren van de zon. We hebben een zonneboiler voor het warme tapwater en voor de vloer- en wandverwarming. De zonnepanelen op de schuur zorgen voor elektriciteit. De elektriciteit die we niet zelf gebruiken gaat terug naar het net. De vloer- en wandverwarming wordt Zeer Lage Temperatuur verwarming. Met een aanvoertemperatuur van 30°C kunnen we ons huis dan voldoende verwarmen.

Voor de verbouwing had ons huis een G-label. In oktober 2010 had ons huis een C-label. Als we klaar zijn met verbouwen, dan heeft ons huis waarschijnlijk een A++-label.

Ons passiefhuis

Reactie toevoegen