Over ons

Zeer energiezuinig of energieneutraal bouwen: hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt daarbij kijken en wie heeft er ervaring mee? Huisvolenergie.nl is een platform voor particuliere woningeigenaren die de ambitie hebben hun huis zeer energiezuinig te (ver-)bouwen. Dit online platform ondersteunt een groeiende groep mensen met energiezuinige ambities om elkaar te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen.

Ontstaan
Energiesprong, een innovatieprogramma van Platform31, startte met Huis vol Energie met als doel om particulieren te helpen bij het energiezuinig maken van hun huis. Doordat Energiesprong een tijdelijk programma was kregen zakelijke partijen de kans om een toekomstplan voor Huis vol Energie te bedenken om zo dit inspirerende platform voort te zetten. Platform Duurzaam Nederland B.V. benutte deze kans en maakte een plan gebaseerd op een sterk eigen initiatief en waarbij vraag en aanbod bij elkaar werden gebracht. Energiesprong was zeer gecharmeerd van het plan en riep het unaniem tot winnaar uit. Platform Duurzaam Nederland B.V. is sinds november 2015 trotse eigenaar van Huis vol Energie.

Inspireren  
Op huisvolenergie.nl kan je je laten inspireren door de woningen die op de website staan. Sommige woningen zijn energieneutraal. Sommigen huiseigenaren werken er stap voor stap naar toe. Als je een vraag hebt, kun je die stellen aan de desbetreffende huiseigenaar.

Informeren
Wil je meer weten over duurzame maatregelen als warmtepompen, ventilatiesystemen, zonnepanelen, isolatie etc.? Kijk dan bij maatregelen. Hier vind je informatie over de toepassing, tips en meer.

Aanbieders
Wil je aan de slag met je woning en ben je op zoek naar aanbieders? Dan ben je bij huisvolenergie.nl aan het goede adres. Hier vind je aanbieders van duurzame producten en diensten. Bij de aanbieders staan soms ook referentiewoningen en –projecten zodat je kan zien wat de bedrijven al hebben ondernomen.

De website valt onder de verantwoordelijkheid van Platform Duurzaam Nederland B.V. (zie disclaimer).