Piet Jacobs en Quintin & Wendy Smits grote winnaars verkiezing!

winnaars_2013___slider.jpg
Donderdag avond 28 november zijn Piet Jacobs en Quintin & Wendy Smits uitgeroepen tot nieuwe ambassadeurs van Huis vol Energie tijdens de uitreiking van de verkiezing beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van NL2013.

Renovatie

winnaar_2013_piet_jacobs.jpgDe tussenwoning van Piet Jacobsneemt een hoop vooroordelen weg en kan hiermee op het gebied van energie als voorbeeld en inspiratie voor veel mensen dienen. De manier waarop bij deze woning gewerkt is met een integraal energieconcept is, helemaal voor een renovatieproject, prijzenswaardig”, aldus de jury. Piet: “ Deze winst is niet verwacht, ik had m’n zinnen eigenlijk op de publieksprijs gezet waar we eerst voorop mee liepen maar stond er ineens 50 achter en heb die niet meer in kunnen halen. Maar dit is natuurlijk fantastisch!”

 

Nieuwbouw

winnaar_2013_quintin_en_wendy.jpgQuintin en Wendy Smits zijn vol overgave bezig met de woning waarin ze hun toekomst zien. Door middel van zelfbouw realiseren zij een passiefhuis, en dat is geen eenvoudige opgave. De jury was te spreken over de hoeveelheid verschillende technieken die toegepast worden en over de manier waarop het uitgekiende energieconcept is geïntegreerd in het ontwerp van de woning en bijdraagt aan de ruimtelijk kwaliteit. “Mooi, leuk, aansprekend en aantrekkelijk, ook architectonisch.

 


Ambassadeur

Onder het motto: ‘een goede jury past altijd de meegekregen regels aan’, is besloten om dit jaar niet één maar twee ambassadeurs aan te wijzen. De belangrijkste reden voor deze beslissing is het verschil tussen renovatie en nieuwbouw en de verschillende ingrepen en aanpassingen die bij deze twee categorieën aan de orde zijn. Dit verschil vraagt om twee ambassadeurs, die elk voor een eigen doelgroep van grote waarde kunnen zijn. Hiernaast vond de jury het erg moeilijk om überhaupt een keuze te maken tussen de twee winnaars, die elk op geheel eigen wijze een voorbeeldfunctie vervullen en in staat zijn goed uit te leggen waar ze mee bezig zijn. 

Publieksprijs
winnaar_2013_paul_bijvoet.jpg

Dit jaar is er ook een publieksprijs uitgereikt. Paul Bijvoet heeft met 326 van de in totaal 1478 stemmen de meeste online stemmen vergaard en is daarmee winnaar van de publieksprijs geworden.

 

 

 

 

Huis vol Energie bedankt al de deelnemende energiepioniers voor hun inzet en hoopt dat ook in 2014 zij allen weer mee doen!
>> Lees hier het volledige juryrapport.

>> Bekijk hier de foto's van de uitreiking op 28 november

Reactie toevoegen