Prijsvraag Verbouwing vol energie

Hoe verleid je woningeigenaren naar een energieneutrale verbouwing?
€10.000,- voor de beste ideeën!

Deze prijsvraag is reeds afgelopen. Lees hier over de winnaars!

Heb je een geweldig idee om woningeigenaren te verleiden naar een energieneutrale verbouwing? Doe mee en wie weet zien we jouw presentatie op de Zomermeeting Energieneutraal Verbouwen op 21 juni 2012.

Wat is het voordeel van een energieneutrale verbouwing?
Een verbouwing is vaak ingrijpend en vraagt om goed nadenken over wat je wilt en wat je wilt investeren. Veel mensen zijn zich niet bewust van dat ze juist dit moment ook kunnen kiezen voor een verbouwing die leidt tot een energieneutraal huis. Een huis dat in een jaar niet meer energie verbruikt dan dat het opwekt. En dat dus daarna geen variabele energiekosten meer heeft. Je bent je eigen energieleverancier geworden. Dus als je toch al gaat investeren in een verbouwing, is het voordelig en slim om er een energieneutrale verbouwing van te maken.

Wie kan meedoen aan de prijsvraag?
Iedereen die een goed idee heeft, kan meedoen aan de prijsvraag Verbouwing vol energie. Of je nu woningeigenaar, architect, aannemer, beleidsmedewerker of visionair bent. Hoe verleid je woningeigenaren naar een energieneutrale verbouwing? Extra voordelige financiering bij hoge energieambities, een makkelijk te kopiëren verbouwconcept, een bewonerscollectief, een gemeentelijke coach, garanties over waardevermeerdering? Er zijn veel verschillende antwoorden mogelijk. Verras ons met een geweldig idee en maak kans op een van de prijzen.

Wat kan je winnen?
Het beste idee van de prijsvraag Verbouwing vol energie wordt beloond met een bedrag van €5.000,-. De tweede prijs is €3.000,- en de derde prijs € 2.000,-. Dit geld wordt ingezet om je idee te promoten of te realiseren. Ook zetten we de beste ideeën op onze site huisvolenergie.nl zodat mensen elkaar kunnen vinden om er mee verder te gaan.

Wat moet je doen?
Geef jouw idee op de vraag "Hoe verleid je woningeigenaren naar een energieneutrale verbouwing?". Vul bijgaand prijsvraagformulier in. Zorg in ieder geval voor minstens één illustratie en gebruik niet meer dan 500 woorden om je verhaal te vertellen. Aanvullend mag je je idee vertellen in een filmpje, een strip, een lied, een concept of een presentatie. Geef ook aan hoe je het prijzengeld wilt gebruiken voor de realisatie of promotie van je idee.

Hoe en wanneer schrijf je in?
Je schrijft in door het prijsvraagformulier in te vullen en te mailen naar: prijsvraag@huisvolenergie.nl
Download hier het prijsvraagformulier.
Let op: de uiterste datum dat je je idee kunt indienen is 11 juni 2012.

Wie kiest de beste ideeën?
Energiesprong beoordeelt of de inzendingen juist en volledig zijn. De correcte inzendingen worden in juni voorgelegd aan een onafhankelijke jury. De jury selecteert uit de inzendingen de 5 besnte ideeën.
De jury zal daarbij vooral op de volgende 3 criteria letten:

  • Overtuigingskracht. Is het een aansprekend, goed uit te leggen en goed over te brengen idee?
  • Haalbaarheid. Is het idee uitvoerbaar, is er nagedacht over de organisatie, overtuigt het stappenplan?
  • Sneeuwbaleffect. Is het idee voor veel mensen aantrekkelijk? Helpt het veel woningeigenaren te kiezen voor een energieneutrale verbouwing?

Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?
Half juni worden alle inzendingen gepubliceerd op huisvolenergie.nl, en worden de 5 genomineerde inzendingen bekendgemaakt. De 5 inzenders zullen op de Zomermeeting van 21 juni hun idee presenteren. Het publiek van de Zomermeeting kiest door een stemming het beste idee.

Zet de zomermeeting Energieneutraal Verbouwen van 21 juni 2012 nu alvast in je agenda!

De Zomermeeting Energieneutraal Verbouwen gaat over de verbouwing van huizen van particuliere woningeigenaren. Energiesprong heeft het initiatief genomen voor het programma 'Lokaal alle lichten op groen'. In zes gemeenten in Nederland gaan groepen woningeigenaren hun huis energieneutraal verbouwen. In Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Hoorn en Wageningen gaan honderden woningeneigenaren dit jaar van start. Dat doen ze samen met aannemers, installateurs, architecten, energie-experts, banken, makelaars, taxateurs en de gemeenten. Op de Zomermeeting Energieneutraal Verbouwen ontmoeten alle partijen elkaar voor dialoog en presentatie van producten en diensten voor energieneutrale verbouwingen.
Lees hier meer over de Zomermeeting Energieneutraal Verbouwen

Reactie toevoegen