Succesvolle duurzame huizenroute

huis_vol_energie_baby_schildje_600.jpg
De Nationale Duurzame Huizenroute en Huis vol Energie hebben afgelopen 26 oktober de handen in één geslagen om zoveel mogelijk deuren open te stellen van alle duurzame én energieneutrale huizen in Nederland. 

Bijna 250 huizen hebben hun deuren open gezet en trokken gemiddeld 5 tot 20 bezoekers per woning. Maar er zaten ook uitschieters tussen van 100 of meer bezoekers! 

Huis vol Energie is zelf tijdens deze dag ook langs een aantal woningen gegaan om de volgende energiepioniers in het zonnetje te zetten. 

  • In Breezand heeft Pieter Jan Duinveld een ecologische vakantiewoning gebouwd. Zo kunnen mensen tijdens hun vakantie ervaren hoe mooi en comfortabel het wonen is in een energieneutraal huis.
  • Paul Bijvoet heeft in Heerhugowaard een ouderwetse stolpboerderij omgebouwd tot een energieneutrale woning. Hij laat zien dat zonnepanelen gecombineerd met een rieten dak ook architectonisch verantwoord is.
  • In Delft bewijst Piet Jacobs dat ook een tussenwoning CO2 neutraal kan worden. De houtkachel zorgt naast warmte ook voor veel sfeer.

Huis vol Energie kijkt terug op een geslaagde dag waar vele mensen nieuwe inspiratie hebben opgedaan. We willen daarom alle pioniers die hun deuren hebben opengezet hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme!!

Zie hieronder het filmpje dat we van deze leuke dag gemaakt hebben!

Reactie toevoegen