Verkiezing beste energieneutrale huis van NL 2013!

uitreiking_2012.jpg

Gezocht: het beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van NL 2013!

Huis vol Energie gaat in 2013 wederom op zoek naar het beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van Nederland. Vanaf 24 september is het mogelijk om jouw huis aan te melden en mee te dingen naar deze prestigieuze prijs. Dus heb jij een energieneutraal huis of ben je onderweg naar energieneutraal, meld je dan voor 25 oktober aan!

Bekijk via www.huisvolenergie.nl/verkiezing-hve-2013 de woningen die mee doen aan de verkiezing.

Na sluiting van het online stemmen zal een onafhankelijke jury (samengesteld door Energiesprong) twee winnende woningen uitkiezen in de categorieën nieuwbouw en renovatie. Een van deze twee woningen zal door dezelfde jury worden verkozen tot het "beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van NL 2013" en zal daarmee een jaar lang ambassadeur van Huis vol Energie worden. Nieuw dit jaar is de publieksprijs: de huiseigenaar met de meeste stemmen wint deze prijs.

Wat kan je winnen?
De winnaars in de categorieen nieuwbouw en renovatie winnen ieder een waardecheque van €1000,- te besteden aan hun huis.  en daarnaast wint de ambassadeur ook nog een exclusieve videoreportage van zijn/haar huis (meer informatie volgt). De pubieksprijswinnaar ontvangt een waardecheque van € 500,- te besteden aan het huis.

Stemmen
Het publiek kan vanaf 26 oktober stemmen op deze woningen. Let op: Er kan vanaf 1 adres slechts één keer per woning gestemd worden. Het is wel mogelijk om op meerdere woningen te stemmen. Het stemmen loopt tot 15 november, waarna de publiekswinnaar bekend is en een professionele en onafhankelijke jury de twee andere winnaars bepaald op basis van onderstaande criteria:

Criteria:
1 - is de woning/verbouwing (nagenoeg) energieneutraal?
Definitie energieneutraal: de woning is energieneutraal als deze over een jaar gezien evenveel of meer energie opwekt dan het gebruikt. Het gebouw betrekt niet meer energie van het openbare net dan het eraan teruggeeft in de vorm van lokaal opgewekte hernieuwbare energie.
2 - is de woning aansprekend, leuk en mooi?
3-  in hoeverre is er een integraal, innovatief en creatief energieconcept toegepast?

Wie uiteindelijk ambassadeur wordt voldoet ook aan:
•    Hoge mate van zelfwerkzaamheid/pionierschap
•    Woningeigenaar is  naar verwachting een goede ambassadeur

Juryleden:
De professionele jury die de woningen gaat beoordelen bestaat uit:

  • Ronald Serné
  • Ivo Opstelten
  • Karin van Rooij
Lees hier meer informatie over de juryleden.

Uitreiking:
De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke avond op donderdag 28 november 2013. Locatie en programma volgt. Maar zet deze datum alvast in je agenda!

Wedstrijdverloop

  • Aanmelden voor "beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van NL 2013" kan vanaf 24 september 2013
  • Stemmen start op 26 oktober en sluit op 15 november 2013
  • Feestelijke uitreiking van 3 winnaars en bekendmaking van het ‘beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van NL2013’ op 28 november 2013.

Winnaar 2012
De winnaar van "Het beste, leukste, aansprekendste energieneutrale huis van Nederland 2012" was Ronald Serné met zijn Energieproducerende woning! De jury heeft hem deze titel gegund, met name vanwege zijn pionierschap en de wijze waarop hij zijn energieneutrale passie, ambitie en vergaande kennis op dit vlak verspreid en overbrengt naar iedereen. Met het winnen van deze titel is Ronald uitgeroepen als ambassadeur van Huis vol Energie voor 2013.

Wil je jouw huis aanmelden? Doe dat dan zo snel mogelijk maar in ieder geval voor 26 oktober!

Hoe aanmelden?
Alle woningen die op Huisvolenergie.nl gepubliceerd staan kunnen mee doen met de verkiezing. Als eigenaar/bewoner van deze woning kan je je woning aanmelden via dit formulier. Alle woningen zijn zichtbaar op de overzichtspagina van de verkiezing.

Staat jouw woning nog niet op Huis vol Energie?
Om een woning op de website te plaatsen moet je eerst een gratis account aanmaken, dat kan hier.
Na inloggen klik je op 'Mijn pagina' (rechts op de menu balk) en ga je naar 'Mijn woning' > 'voeg een nieuwe woning toe'.
Nadat je je woning hebt gepubliceerd, kan je via dit formulier aangeven dat je mee wilt dingen naar de titel "beste, leukste en aansprekendste energiezuinige woning van NL 2013".

Tip_verkiezing-600.jpg

Vragen/opmerkingen over deze verkiezing? Mail naar marjon.uyterlinde@platform31.nl

Reactie toevoegen