Na-isolatie vloer

Bovenkant vloer isoleren
Heb je een betonnen vloer en geen of een lage kruipruimte? Dan kun je isolatie op de bovenkant van het beton (laten) aanbrengen. Kies drukvast materiaal met een hoge isolatiewaarde en dat niet te dik is (bijvoorbeeld 6 cm met Rc=2,3). Bovenop het isolatiemateriaal komt 2 cm dik plaatmateriaal, bijvoorbeeld underlayment of OSB-platen. Daarbovenop komt de vloerbedekking (tapijt, parket, houten vloer, tegels). Je vloer komt hierdoor wel een stuk hoger te liggen, wat gevolgen heeft voor je drempels, deuren en plinten.
Heb je een houten ondervloer, dan is deze methode alleen geschikt als je een droge, geventileerde kruipruimte hebt. Bij een vochtige kruipruimte heb je kans op houtrot doordat er geen vochtwerende folie op de bodem van de kruipruimte kan worden gelegd.

Omschrijving

Fins huis 14x19 cm massief grenen log opgebouwd van 1980 tot 1982 alles zelf. Omdat de toenmalige dakbedekking en topgevels mij te dun leken wat isolatie betrof, alles meer dan 15 cm gemaakt.

Bouwjaar 1980
Zeer energiezuinige woning, Nul-op-de-meter woning, Houtskeletbouw
Omschrijving

Renteniershuis uit 1905: gasloos, energieplus en vrijwel klimaatneutraal. Hierbij is zoveel mogelijk zelf geklust, uitleg tijdens de rondleiding is dus uit de eerste hand.

Bouwjaar 1905
Plusenergiewoning, Aardgasvrij
A++
Ondersteunt doe-het-zelvers
Omschrijving

Na de stap van F naar D is onze droom van duurzaam wonen uitgegroeid naar energieneutraal wonen.

Bouwjaar 1934
Zeer energiezuinige woning, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw
C
Omschrijving

Hoekwoning in Enschedees park. Na-isolatie dak en vloer, kozijnen met tripleglas, zonnepanelen, lagetemperatuurverwarming met convectoren

Bouwjaar 1984
Zeer energiezuinige woning
A
Ondersteunt doe-het-zelvers

De locaties worden geladen...