Na-isolatie kruipruimte/kelder

Onderkant vloer isoleren
Als je een kruipruimte hebt die minstens 35 cm hoog is, levert isoleren aan de onderkant van je vloer de beste isolatie op. Als je kruipruimte lager is, kun je overwegen om hem te laten uitgraven.
Tegen de onderkant van de vloer wordt isolatiemateriaal aangebracht, bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol. Op de bodem van de kruipruimte komt een dampremmende folie van kunststof, die voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt. Voor kruipruimtes waarin af en toe een laag water staat, is er luchtkussenfolie dat kan drijven.

Bodem kruipruimte isoleren
Als bovenstaande isolatievormen niet kunnen, is bodemisolatie een alternatief. Dat levert wel minder besparingen en comfortverbetering op. Er wordt een laag isolatiemateriaal (bijvoorbeeld piepschuimkorrels) op de bodem van de kruipruimte gestort. Als je kruipruimte niet toegankelijk is, kan via een gat in de buitenmuur isolatiemateriaal de kruipruimte ingespoten worden.

Omschrijving

Fins huis 14x19 cm massief grenen log opgebouwd van 1980 tot 1982 alles zelf. Omdat de toenmalige dakbedekking en topgevels mij te dun leken wat isolatie betrof, alles meer dan 15 cm gemaakt.

Bouwjaar 1980
Zeer energiezuinige woning, Nul-op-de-meter woning, Houtskeletbouw
Omschrijving

Het renovatieconcept dat we op onze woning hebben losgelaten hebben we samengesteld aan de PIAF® methodiek.

Bouwjaar 1939
Nulenergiewoning
A+++
Omschrijving

Het is een tussenwoning uit 1965 met een aanbouw die in 1978 is geplaatst.

Bouwjaar 1965
Energiezuinige woning
A++

De locaties worden geladen...