Wat is dat nou in de Orduynenstraat?

13 mei 2014
Tom en Marja

Vandaag wou ik enkele foto's laten zien van een onderdeel van onze verbouwing dat bij passanten veel vragen opriep: een klein raampje van 40 x 60 cm met de bovenkant ongeveer op heuphoogte tussen het grote raam en de voordeur.

"Waarvoor is dat nu?" vraagt men dan. Welnu, dat wordt onze brievenbus. In een passief-huis voordeur zou een brievenbus een enorm koude-lek zijn. En een buitenbrievenbus wilden we eigenlijk ook niet: midden in de winter in je pyjama naar buiten om de krant te pakken, brr...!  We vroegen ons dus af hoe men dat normaal in een passief huis oplost. Daarover bleek erg weinig informatie beschikbaar te zijn, anders dan dat dat inderdaad een probleem is. Yvonne Feuerhahn vond op het internet een Duitse website met een oplossing die ze ongeveer een jaar geleden (denk ik) ook op de website van Energie Nul73 geplaatst heeft. In essentie komt het er op neer dat je in de dikte van de muur een geïsoleerde kast aanbrengt die aan de binnenzijde wordt afgesloten met een passief kozijn. Het raampje dat zoveel vragen opriep is dus straks helemaal niet meer zichtbaar. In de gevel zie je straks alleen de brievenbus zitten.

Reacties (1)

Reactie toevoegen

Jan.2

beste mensen,
Ik ben erg geïnteresserd in jullie speciale brievenbus, maar kan op de door jullie genoemde site niets hierover vinden. Kunnen jullie mij een linkje sturen naar die Duitse leverancier? En hebben jullie misschien ook informatie over extra geïsoleerde voordeuren? Als je hierop googelt vind je erg weinig.
Bedankt!