We zijn live!

Huisvolenergie.nl is vanaf vandaag live!

De bèta-versie van de website is vrijdag 30 maart gelanceerd. Deze eerste versie is een aanzet tot de ontwikkeling van een uitgebreid onafhankelijk communityplatform  voor Energiepioniers: particuliere woningeigenaren die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen.

Wat heeft het platform huisvolenergie.nl te bieden?

Doe inspiratie op!
Bekijk de voorbeeldwoningen van woningeigenaren die hun huis reeds energieneutraal (of energiezuinig) hebben verbouwd. Zie hoe mooi en comfortabel deze woningen zijn.
Heb je zelf ook een energieneutraal huis? Meld je aan voor de community en publiceer je eigen huis online.

Maak deel uit van de community van Energiepioniers!
Vind andere Energiepioniers in jouw regio of daar buiten. Zie wie je voorgingen en volg hun en eventueel hun weblog (zie ook onder blogs).
Ook bezig met energieneutraal (ver)bouwen of geinteresseerd? Meld je zelf ook gratis en eenvoudig aan voor de community. Klik hier.

Vraag & antwoord!
Heb je een vraag over hoe je energieneutraal kan (ver)bouwen of heb je een specifieke vraag over een product, leverancier en/of toepassing? Stel je vraag op het forum.
Ben jij een ervaringsdeskundige op het gebied van energieneutraal (ver)bouwen? Kijk wat mensen vragen, wie weet heb jij een antwoord en wordt je expert!

Nieuws & agenda!
Op de nieuwspagina vind je interessant en actueel nieuws, gerelateerd aan het thema 'energieneutraal (ver)bouwen. Ook zullen we interessante events, beurzen en bv. workshops aankondigen in onze 'agenda'.
Ken of weet je een interessant evenement (bv workshop, excursie, open huis, lezing etc.), dat we zeker moeten vermelden: tip ons en stuur ons een email!

Wat staat er verder op de planning?
Dit is de eerste versie van het nog verder te ontwikkelen platform. Het doel is dat het platform uiteindelijk alle – en vooral  onafhankelijke – informatie biedt, die jou ondersteunt in jouw proces van het energieneutraal (ver)bouwen. Wat je in ieder geval nog meer kan verwachten de komende tijd:
- overzicht van leveranciers, waar andere Energiepioniers tevreden over waren. Dus inclusief positieve referenties;
- techniek pagina's: up-to-date en overzichtelijke informatie van maatregelen en producten om je huis energieneutraal te verbouwen;
- er komen uitgebreidere zoekfuncties binnen de verschillende pagina's;
- 'Help mijn huis!': ben jij van plan om de stap naar Energieneutraal te maken, maar stuit je op een probleem of weet je niet waar je moet beginnen? Binnenkort kan je onder deze rubriek je huis online zetten en hulp vragen aan de community;
- en natuurlijk: meer voorbeeldwoningen, meer Energiepioniers, meer blogs, meer nieuws, kortom: meer informatie voor en door Energiepioniers!

Waarom een bèta-versie?
De website gaat eerst als een bèta-versie live, wat in feite betekent dat de website nog in ontwikkeling en dus niet 'af' is. Dit doen we bewust, omdat we graag van jullie (Energiepioniers!) willen weten wat jullie van de website tot nog toe vinden. Huisvolenergie. nl moet immers een actief community platform worden voor én door Energiepioniers!
Rechts onderin de hoek van de website vind je een oranje tab met 'feedback' erop. Klik erop en geef je mening, tips en suggesties aan ons door!

Reactie toevoegen