Bovenwoning - 1910, Rotterdam

Bovenwoning - 1910, Rotterdam

Woning
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2012
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Tegen steens muur leemlaag aanbrengen en direct op de natte leemlaag Pavatherm bevestigen. 2 lagen 80mm PAVATHERM Dampremmend papier geplakt met houtlijm (op papier ) en tape aan de muren Laatste laag om op te stuccen is pavaProfiel Om de stevigheid te garanderen voor de stuccer is een houten constructie gemaakt die onder andere bestaat uit gerecycle hout van de gesloopte borstwering van de woning. Voordat er gestuct wordt is op de isolatieplaten de wandverwarming gemonteerd. De wandverwarming : Capilaire buismatten bestaan uit 4mm dunne buisjes. Buisjes die hart op hart 25 mm van elkaar liggen waar koud of warm water doorheen gepompt wordt . Leemstuccen moet laag voor laag aangebracht worden met een wapeningsnet.
Ervaringen
Houtvezelplaten zijn een natuurproduct wat zeer prettig is om te verwerken. Ik heb alles met de hand gezaagd.
Tip
Stuccen heb ik door het bedrijf Schuurink laten doen.
HR++ glas
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Timmerbedrijf Andre van Boheemen
Jaar toepassing:
2010
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Een zeer goede betaalbare oplossing. Die een enorme besparing oplevert , geluiddempend werkt + de bijbehorende ventilatie werkt boven verwachting zeer goed en zorgt voor een aangenaam binnenmilieu. Minder afval door behoud van bestaande beglazing en de oplossing in beschermd stadsgezicht.
Natuurlijke ventilatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Damp-open constructie, goed voor een gezond binnenmilieu, dit natuurproduct doodt schimmels en veroorzaakt geen schimmels.
Ervaringen
Bestaande ventilatiestroken aan de achtergevel zijn verwijderd omdat deze erg veel verse toevoerlucht tegenhielden 65%. Met gebruikmaking van de steiger van de schilder kon een afdruip profiel boven de ramen gemonteerd worden.
Ervaringen met de (ver)bouw
Zeer duurzaam Masterplan ism Arjan van Timmeren het masterplan Erasmusveld in Den Haag 2008 Adviseur Duurzaam Bouwen sinds 2009 tot nu gemeente Den Haag
Plannen voor de toekomst
Gezonde Gasloze samenleving.
Adviezen
Gezonde binnenmilieus voor de mens & houten meubels/muziekinstrument. Adaptieve maatregelen in directe buitenomgeving. Circulair bouwen. Duurzame Nieuwbouw en verduurzaming bestaande bouw voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschaps CPO-groepen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >