Hoekwoning - 1934, Amersfoort

Hoekwoning - 1934, Amersfoort

Woning
Wandisolatie buiten
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
EPS balletjes (wit), grijze waren toen nog niet op de markt
Ervaringen
"Verwarming gaat 's nachts niet meer aan en de warmte blijft langer in het huis hangen. Je wordt echter ook weer attent op andere lekken, zoals bij voorbeeld de voordeur. Als je je woning energieneutraal wilt maken, zal ik aanbevelen om het buitenspouwblad eraf te halen en in een keer goed te isoleren en de gevel luchtdicht te maken."
Kruipruimte/ kelderisolatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Vlaswol van Isovlas
Ervaringen
ruikt lekker en is makkelijk te verwerken.
HR-ketel
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Nefit HR107 ketel
Advies en begeleiding, Bouw en isolatie
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Evanston Consulting
Aanraden:
Ja
Beschrijving
stap-voor-stap naar energieneutraal advies
Waterbesparing overig
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Waterbesparende douchekop Regenwater hergebruik
Overige bouwmaterialen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
kalkstuc, houtvezelplaten, houtwol, vlaswol
Milieuvriendelijke verf
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Natuurverf
Vloerbedekking
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Massief parket
Ontwerp en concept
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Bouwbedrijf Huurdeman
Aanraden:
Beschrijving
Dakuitbouw
Ervaringen
Ervaring met het bedrijf: Betrokken medewerkers die goed meedenken en goed werk leveren. Strakke planning. Bouwbegeleiding was voor ons gevoel te weinig op de bouw - mede omdat wij een hoge energieambitie hadden waarbij meer toezicht dan bij traditioneel bouwen nodig is.
Bouwkundig advies
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Evanston Consulting
Aanraden:
Ervaringen
Zeer gedetailleerd en zeer betrokken. Het kost wat, maar dan heb je ook een gedegen stappenplan voor binnen 10 jaar van het gas af. Waar wij achter zijn gekomen: Je maakt wel heel veel aannames over je gedrag, binnentemperatuur, ventilatie, douchetijden, enz. om het verbruik enigzinds te kunnen voorspellen in de toekomst. Maar echt zeker weet je het pas als de renovatie één jaar achter de rug is.
  • Voorgevel met dakuitbouw

  • Nieuw dampopen dak Rc=6

  • Plaatsen van ramen met HR++ glas

  • Borstels als afscheiding voor spouwmuurisolatie

  • Spouwmuurisolatie

  • Inspectie spouwmuur

  • Thermische foto dakkapel

  • Luchtdicht isoleren zijkant dakkapel

  • Wattcher laat actueel stroomverbruik zien

  • Energieborrel met buren

Ervaringen met de (ver)bouw
Kies bedrijven die meegaan in je energieambitie.
Plannen voor de toekomst
Energieneutraal wonen, dus wij moeten nog energie gaan opwekken...
Adviezen
Tips als je groots gaat renoveren, verbouwen of aanbouwen: 1. bepaal je energiedoel! Alles wat je nieuw maakt minimaal op nieuwbouw niveau 2. Kies een bouwteam 3. maak één bedrijf hoofdverantwoordelijk voor de hele verbouwing 4. Maak prestatieafspraken over de luchtdichtheid enz. 5. vergeet de ventilatie niet! 6. Neem de tijd om alles goed voor te bereiden 7. Vraag altijd na als je iets niet begrijpt
Interview

'Door het samen te doen, kom je tot de beste oplossingen'

Van energiezuinig naar nulenergie
De woning van de familie Feuerhahn is een energiezuinig jaren ’30 huis in het Soesterkwartier in Amersfoort. Toen de familie de woning in 2007 kocht waren alle ramen voorzien van enkelglas, was het er tochtig en waren er alleen twee kleine gaskacheltjes om de woning mee te verwarmen. Om het huis comfortabel te maken en het energieverbruik te verminderen ging de familie aan de slag met renovatie. Er werd gestart met het aanleggen van centrale verwarming, een elektranet en isolatie. ‘’Door vloer-, spouwmuurisolatie en dubbelglas is het huis comfortabeler geworden en is het energieverbruik gedaald. Maar we zijn er nog niet!’’ aldus Yvonne Feuerhahn. De familie streeft naar een ‘nulenergiewoning’ en daarvoor moet nog het één en ander gebeuren. Yvonne Feuerhahn: ‘’We willen graag het dak luchtdicht isoleren, kieren dichten, een zonneboiler plaatsen en ventilatie met warmteterugwinning toepassen. Dit staat allemaal nog op ons to-do lijstje, want we vinden het belangrijk om aanpassingen zo goed mogelijk te doen en eerst te sparen voor de beste oplossing’’.

Samen met buren
De familie Feuerhahn heeft diverse duurzame toepassingen samen met de buurt doorgevoerd. Zo hebben ze samen met 13 buren spouwmuurisolatie laten aanbrengen. Yvonne Feuerhahn vertelt ‘’Het is nuttig en leuk om samen met je buren met zo’n project bezig te zijn. Door het samen te doen kom je tot de beste oplossing, iedereen heeft namelijk een and ere inbreng en dat houdt je scherp. Daarnaast krijg je korting en betere garanties. Het is ons goed bevallen en ik kan het iedereen aanraden.’’ De woning van de familie Feuerhahn staat in de buurt bekend om de diverse duurzame toepassingen en daardoor is Yvonne Feuerhahn ook een aanspreekpunt geworden voor de buurt op het gebied van duurzaam en energiezuinig wonen.

Yvonne Feuerhahn is enthousiast over haar woning en kan goed vertellen over haar ervaringen. Ze vindt het een aanrader voor iedereen die meer te weten wil komen over duurzaam wonen!

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >