Tussenwoning - 1991, Schiedam

Tussenwoning - 1991, Schiedam

Woning
Infraroodverwarming
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Goed. Wel even wennen met hoe hoog de thermostaat ingesteld moet worden voor een aangename temperatuur in de badkamer en de gekozen thermostaat doet afbreuk aan de kwaliteit van het infraroodpaneel. Dat is hopelijk slechts een tijdelijk probleem.
Passieve zonwering
Bedrijf
Jaar toepassing:
2011
Aanraden:
Beschrijving
Plaatsing zonnescherm aan de voorgevel om de warmte ‘s zomers buiten te houden.
HR++ glas
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Vervanging zolderramen zuidzijde door HR++ met zonwering.
Ervaringen
Als je al dubbelglas hebt kun je de maatregel het best uitvoeren op een natuurlijk vervangmoment. Bv. als de kozijnen vervangen moeten worden of bij ruitbreuk.
Domotica
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Leuk speleding om meer inzicht te krijgen in het eigen elektriciteitsverbruik. Ook nuttig om de omvang van het sluipverbruik te achterhalen en om grote stroomvreters op te sporen. Bij een slimme meter ook bruikbaar voor gasverbruik, maar we hebben vooralsnog zelf een Ferrarismeter.
Zonnepanelen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
BIS Bouw
Jaar toepassing:
2013
Aanraden:
Beschrijving
Vermogen zonnepaneel: 240 Wp - Merk: Enfinity - Aantal panelen: 9 - Totaal vermogen: 2.160 Wp - Omvormer: Enfinity 2200TL - Frame: Wurth - Leverancier: Enfinity Nederland - Installateur: BIS Bouw - Terugverdientijd: 10 a 11 jaar
Ervaringen
"Lastig om wegwijs te worden in enorme aanbod van leveranciers. Zelf gekozen voor een installateur uit de buurt, zodat je langs kan lopen als er wat aan de hand is. Tot nu toe ben ik tevreden over het resultaat in juni t/m september hebben we ruim 1.000 kWh opgewekt. Dus de maandlast is weer omlaag :-)"
HR-ketel
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
HR ketel - Vervangen VR-ketel door HR-ketel: Eind 2010 hebben we de VR-ketel vervangen door een Remeha Calenta 40C.
Energiezuinige vaatwasmachine
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Naast energieverbruik vooral ook letten op geluid en waterverbruik van de machine. En waar mogelijk een hotfill vaatwasmachine of hotfill aansluiting realiseren.
Led lampen
Bedrijf
Jaar toepassing:
2011
Aanraden:
Beschrijving
Begin 2011 hebben we 8 gloei- en spaarlampen (dus geen kwik meer in mijn huis variërend van 25 tot 100 Watt vervangen door 8 led-lampen van 5, 6 en 7 Watt . Voor degene die vinden dat ledlampen te koud licht geven: ff doorzoeken want de warmste Pharox lamp werd bij mij thuis te warm bevonden voor de huiskamer… En de tijd heeft niet stil gestaan sinds het bijwerken van deze pagina.
Ervaringen
De kwaliteit van de lampen en met name kleur van het licht en lichtopbrengst kunnen sterk verschillen. Goed opletten dat je niet te weinig lumen neemt in ruimtes waar je veel licht wenst, zoals bv. de badkamer of een overloop.
Zonneboiler
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Zon & Zo
Aanraden:
Beschrijving
Merk:Eco2All - Type collector: Heatpipes - Omvang: 30 stuks - Boilervat: 200 liter - Warmteopbrengst: 5,7 GJ - Kosten: Euro 5.600 - Kosten/GJ: Euro 982 - Besparing in kWh: 10-50% voor (vaat)wasmachine - Terugverdientijd: binnen 10 jaar - Levensduur (opgave leverancier): Minstens 15 jaar
Ervaringen
Tips: goed doorvragen over dimensionering. Boilervat fungeert in Duitsland als warmtebuffer met CV als ondersteuner, wat rendement ook bij hoog temperatuurverwarming ten goede komt. In Nederland wordt dit echter zelden toegepast.
Waterbesparing overig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2011
Aanraden:
Beschrijving
Thermostaatkranen: In maart 2011 zijn de douche en het bad voorzien van thermostaatkranen. Kosten ongeveer Euro 150 per stuk
Wandisolatie binnen
Bedrijf
Jaar toepassing:
2011
Aanraden:
Beschrijving
Isolerende maatregelen: - Verwarmingsbuizen op zolder isoleren; - Reflecterende folie achter de radiatoren; - 6 centimeter piepschuim geplaatst achter de plint onder de keukenkasjes om de kou achter de kastjes te houden;
  • Rijtjeshuis uit begin jaren 90

  • Dak Rijtjeshuis uit begin jaren 90

Plannen voor de toekomst
Van gas af en overstappen op infrarood verwarming. Nog in twijfel over elektrische boiler, warmtepomp of doorstroomverwarmers voor aanvulling op de zonneboiler.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >