Tussenwoning - 2000, Amsterdam

Tussenwoning - 2000, Amsterdam

Woning
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Hareon HR-250W (all-black) monokristallijne zonnepanelen, met SolarEdge 5k 3-fase omvormer met poweroptimizers
HR-ketel
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Stiebel Eltron SHZ Boiler met 120 liter vat
Ervaringen
Een vat voor zonneboiler of warmtepomp paste niet in de hiervoor beschikbare ruimte (voormalige CV kast) helaas. Een boiler kost veel meer energie, dus zou ik an sich niet aanraden. De boiler die we kozen is wel een zuinige. Hij zorgt dat er warm water is op de momenten van de dag dat we doorgaans warm water nodig hebben. (In te stellen voor elke afzonderlijke dag van de week. Dus op ma tm vr douchen we op andere tijden dan za en zo). Voor de rest van de dag verwarmt hij niet onnodige hoeveelheden water.
Wandverwarming
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
ThermIQ infrarood warmtepanelen, wit
Ervaringen
De panelen hangen nu twee weken. Je moet even begrijpen hoe het werkt en op welke manier je verwarmt. We krijgen hele prettige en rechtstreekse ondersteuning van de leverancier. Hoe het deze winter gaat bevallen moeten we nog bekijken.
Energiezuinige koelkast
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Liebherr koelkast
Ervaringen
De koelkast met twee plankjes en 1 vriezervak is voor een vier persoonshuishouden best een opgave. We moeten heel anders boodschappen doen. Maar doen ook extra ons best precies op maat te koken, en restjes snel op te eten. Er is geen ruimte om alles lang te laten staan. Het bewaren in koelkast of vriezer leidde er eigenlijk vaak toe dat we spullen alsnog weg moesten gooien. Dus dit bevalt ons wel. Maar je gaat ook nadenken wat voor taarten en gerechten je kunt maken voor visite of een feest, zonder dat je een koelkast nodig hebt.
Led lampen
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Ik wilde LED's dimmen. Dit kon met een tradim LED dimmer, met 8 dimprogramma's. Ik kon het juiste profiel selecteren dat bij mijn lamp past.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >