Vrijstaande woning - 1939, Sint Pancras

Vrijstaande woning - 1939, Sint Pancras

Woning
Zonnepanelen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
ArchitectuurAtelier
Aanraden:
Beschrijving
100 M2 PV-Panelen
Ervaringen
Ervaring met ArchitectuurAtelier: Ton Kowalczyk is je steun en toeverlaat in het hele proces, van schets tot en met oplevering.
Ervaringen met de (ver)bouw
De voorbereiding op diverse huishoudelijke, technische en/of persoonlijke veranderingen blijkt al in d eerste 8 jaar van de verbouwing goed uit te pakken. Zo hadden wij bij de aanvang van de verbouwing nog geen elektrisch vervoer, maar hadden wel al de leidinginfrastructuur voorbereid op de komst van een laadpaal. Deze is 5 jaar later ook daadwerkelijk nuttig gebleken, toen wij onze eerste (full electric) kleine personenauto aanschaften.
Plannen voor de toekomst
Bij het installatievervangingsmoment zal de woning volledig aardagsvrij gemaakt worden. Afhankelijk van de snelheid van de technologische ontwikkeling zal dat een overschakeling op zonthermie (vacuumcollectoren) icm seizoensopslag van warmte worden of een warmtepomp (bodem-bron of lucht-water).
Adviezen
Als je aan de schil maatregelen gaat treffen, doe het dan in 1 keer goed. Niet alleen qua mate van isolatie en kierdichting, maar ook rekening houdend met mogelijk toekomstige aanpassingen in termen van leidingwerk (elektrisch en/of thermisch) naar buiten.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >