Vrijstaande woning - 1977, Rosmalen

Algemene beschrijving
Mijn woning nu vrijwel nul op de meter over een heel jaar gebruik ik 2400kWh inclusief verwarmen, en nog 13m3 gas voor koken, wat vervangen gaat worden door elektrisch koken.
De woning heeft een souterrain dat driekwart omgeven is met grond, alleen de achterkant is een muur naar de buitenlucht met een grote dubbele deur en een normale loopdeur, en een raam erin. Deze ruimte wordt gebruikt als werkruimte en is ook altijd verwarmd. Tot nu toe betekent dat sinds de spouw-isolatie is aangebracht dat die ruimte driekwart van het jaar vrij koud is, en in de zomer prettig koel. Ik wil het comfort in deze werkruimte verhogen, door te gaan isoleren.
Kenmerken woning
Soort woning
Vrijstaand
Bouwjaar
1977
Koop- of huurwoning
Koopwoning
Type duurzame woning
Nul-op-de-meter woning
Toegepaste maatregelen
- Bouw en isolatie
- Gevelisolatie
- Spouwisolatie
- Vloerisolatie
- Vloerisolatie
- Gevelisolatie
- Installaties
- Verwarming en warm water
- Zonneboiler
- Warmtedistributie
- Vloerverwarming
- Elektriciteitsopwekking
- Zonnepanelen
- Verwarming en warm water
- Bouw en isolatie
Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie, Passieve zonwering, HR++ glas, Kruipruimte/ kelderisolatie, Vloerisolatie, PVT-panelen, Zonnepanelen, Airco, Ventilatieroosters, Mechanische afvoer ventilatie, Natuurlijke ventilatie, Lucht/water warmtepomp, Zonneboiler, Groene energie, Elektrische auto, Energiezuinige koelkast, Energiezuinige vriezer, Gordijnen, Radiatorfolie, Led lampen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Door Zon en Wind
Jaar toepassing:
circa 2013
Kosten
€11.000
Aanraden:
Ja
Beschrijving
piepschuim, betonvloer en cement smeervloer waarin kunststof vloerverwarming leidingen totaal voor 44m2 290m lang.
Ervaringen
De ruimte ziet er nu beter uit. de lichtere vloer oogt prettig. De ruimte isolatie in combinatie met de mechanische luchtverversing via lang luchtkanaal door de schuur zorgt voor een zeer comfortabele werk ruimte waar de vloerverwarming en eigen thermostaat op (19C) er voor zorgt dat het de comfortabelste ruimte in huis is geworden!
Tip
We hebben de warmtepomp installatie zelf gedurende het eerste stookseizoen in 4 maanden stap voor stap ingeregeld, en hebben er nu al enioge jaren geen omkijken meer naar.
De warmtepomp van 7 kW kan de hele woning nu zelfs bij twee weken vorst tot -10C warm houden.

Plannen voor de toekomst
PV-panelen achterop mijn huis: om het verbruik van 2400kWh elektrisch te verlagen en zodat ik ook mijn elektrische auto daarmee thuis kan opladen.