Vrijstaande woning - 1980, Buren

Vrijstaande woning - 1980, Buren

Woning
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
van af de bouw tot nu.
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Een warm en koel huis met zeer beperkte energie behoefte,gelijk aan ventilatie via de WTW met als eind product warm water en alles gratis door PV panelen. Vreemd is dat vrijwel niemand en ook niet in te vullen in de info is het verwarmen met een hete lucht kachel, zeer hoog rendement ,lage temperatuur ( 50 graden ) zeer snel en onhoorbaar en geen radiator en geen slijtage gevoelige pompen enz. En als extra geen omzetten van stralings energie naar kucht circulatie.
Tip
Elke aanpassing in je huis in de tijd regelen,te snel en te veel investeren geeft chaos en dus miskoop. Lees ,Luister en Denk. Mijn motto is " Alles komt langzaam op gang ! "
Milieuvriendelijke verf, Kierdichting, Leidingisolatie, Luiken, Passieve zonwering
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2000 tot nu
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Door 20 jaar het gebruik maar ook de veranderingen in het gebruik te meten .is mij alles bekend van het huis . met betrekking tot het woongedrag van een Fins huis .
Ervaringen
Het bleek dat mijn gasverbruik in 40 jaar het huis heeft terugverdiend op stookkosten . Als je weet dat een vergelijkbaar huis uit 1980 van traditionele materialen , nu tussen de 300 en 700 € energie nodig heeft per maand .
Tip
Vraag je niet af of iets verdiend moet worden . Als je een nieuwe ketel koop , vraag je je nooit af of die terugverdiend wordt . Kortom , IK dacht in begin jaren 70 al aan de slokop mentaliteit , en wilde beter voor het Milieu. Leef nu uiterst goedkoop in een heel erg zuinig huis en gerieflijk huis .
HR++ glas
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
In de kamer alle ramen het binnen raam vervangen voor HR ++ met aragon en reflex coating
Ervaringen
De kamer meet 74 m2 en verliest per 12 uur momenteel 2 graden met een buiten temp. van 8 graden, zonder bijverwarming.
Energiemonitor
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2016
Kosten
€720
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Maandelijks termijnbedrag Huidig termijnbedrag € 59,00 inclusief B & B ketel en in huis CV hete lucht brink en warm water ketel
Ervaringen
veel meer kan ik er niet uit persen
Tip
een nieuwe warm water cv ketel die prima mee regeld op de Zonne boiler en de WTW lucht water.
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Een PV-installatie met 16 panelen met 3660 kWh te verwachten opbrengst.
HR-ketel
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Het huis heeft een HR-hetelucht kachel van Brink16 kW met een rendement van 108 % alles op een gasmeter. Los van het huis staat een 25 m2 B&B met een aparte HR CV 32 kW.
Ervaringen
Om de luchtvochtigheid te regelen laten wij of de droger(condens) of hangen de was aan een droogmolen in de kelder.
Buffervat
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Een zonneboiler met 200 liter buffer, met daar aangeschakeld een warmte pomp lucht / water 300 liter en voor ventilatie. In de kelder een 240 Sentry gasboiler houd de temperatuur op 60 graden.
Grijs- of hemelwater
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Grijs wateropslag van 2800 liter voor de toiletten.
Ervaringen met de (ver)bouw
Hygro standen tussen 30 en 50 procent in de winter, geen verwarming in de slaapkamers uitzondering badkamer . Zeer prettig eigenhandig gebouwde groot huis om in te wonen ,daarom ook in 1988 mee genomen naar een ander standplaats. Heeft volgens stookgegevens uit 1970 voor dit huis na 20 jaar de aankoop kostprijs van materialen uitgespaard. Verbruik nu 60 euro per maand. Leeft als een warme deken. Vrijwel alles gedaan zonder subsidie .
Plannen voor de toekomst
Zo lang mogelijk blijven wonen, Helaas heeft de Gemeente Buren en Op Democratische manier besloten dat mijn huis ineens een PENSION is daar mag je niet in wonen en dan is je huis daarbij ook ineens onverkoopbaar geworden . Pas dus OP .Als je een mailtje naar een gemeente stuurt krijg je bericht terug .Als een gemeenteraad een besluit neemt , krijg en hoor je niets en achteraf is het Democratisch gegaan en is het definitief !. Je had het kunnen lezen in de Staatscourant .
Adviezen
Denk aan de toekomst en doe... Als je afwacht ben je altijd te laat. Niet zo veel praten maar vooral DOEN.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >