Zonnepanelen gekocht, het salderen kan beginnen

Met de aangeschafte set zonnepanelen zal ik (zolang er nog geen warmtepomp is) meer energie gaan opwekken dan ik nodig heb.
In NL hebben we de energiewet en die schrijft o.a. dat huishoudens hun eigen verbruik mogen salderen. De energieleverancier dient hieraan mee te werken. 
In mijn geval ga wil ik meer terugleveren dan mijn eigen verbruik, ik ben daarmee dan een negatieve afnemer. Ofwel ik heb een salderingsoverschot of hoe je dat ook mag noemen.

Even een een marktonderzoek gedaan en dan blijkt dat de meeste energieleveranciers een kale kWh prijs gaan terug betalen als je over de saleringsgrens komt. De enige twee positieve uitschieters zijn Eneco en Greenchoice, om met die eerste te beginnen, die betaalt de eerste 1000kWh overproductie uit tegen 150% van het kale tarief, daarna pas kaal tarief, maar Greenchoice betaalt de eerste 1000kWh uit tegen het volle tarief en daarna pas kaal tarief. In mijn geval zou dat me de huidige kWh prijs van ong. 22 eurocent een bedrag zijn van 1000 x 0,22 = 220 Euro. In de meeste andere gevallen zou dat 60 tot 80 Euro opleveren. Dus ik ben overgestapt naar Greenchoice want ik wil mijzelf graag ook in de portomonaie blij maken ;-) Meer informatie over tarieven vindt u op http://www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren.aspx (de informatie is niet up to date, maar het geeft een aardige indruk)

Reactie toevoegen